Haberler

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin Geleneksel İftar Yemeğine 2 Bin Kişi Katıldı

Dha DIŞ HABER - Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine 2 bine yakın Kosovalının yanı sıra Türkiye ve Makedonya'dan gelen misafirler katıldı.

Dha DIŞ HABER -

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine 2 bine yakın Kosovalının yanı sıra Türkiye ve Makedonya'dan gelen misafirler katıldı. Genel merkezi Prizren'de bulunan ve Kosova'nın ilk Türk siyasi partisi olan KDTP tarafından 15 yıldır geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine, Türk, Arnavut yanı sıra Boşnak asıllı davetliler de katıldı. KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeği okunan ilahilerle başladı. İftar yemeğine Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova'da KFOR barış gücünde görevli Türk subayları ile Türkiye ve Makedonya'dan üst düzey davetliler katıldı. İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, KDTP'nin 15 yıldır geleneksel olarak iftar yemeği verdiğini söyledi. İftar yemeklerinin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirten Yağcılar, bu geleneğin devam edeceğini vurguladı. 15 yıldır faal olan KDTP, Kosova meclisinde Kosova Türk toplumunu 1 Bakan, 2 Milletvekili ve çok sayıda bakan yardımcılığı ile diğer kamu alanlarında temsil ediyor.

Görüntü Dökümü

Geceden detaylar

Mahir Yağcılar ile söyleşi

Detay

(Haber Kamera Enis TABAK - KOSOVA DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Yağcılar Makedonya Kosova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title