Haberler

Kosova'da Olayı Cadılar Bayramı Kutlaması

Kosova'da geleneksel hale gelen Cadılar Bayramı bu yıl da 1 gün gecikmeli kutlandı.

Kosova'da geleneksel hale gelen Cadılar Bayramı bu yıl da 1 gün gecikmeli kutlandı. Kutlamalar sırasında otomobillere taş atıldı. Polis bu gerginliklere müdahalede zorlandı.

Kosova'da 1999 yılından bu yana kutlanan Cadılar Bayramının merkezi kutlamalarına Priştine'deki Aya Teresa Meydanı oldu. Meydana akın edenler; hayalet, iskelet, gibi kostümler giyen çocuklar ve gençler, bol bol maytap patlattı. Saatlerce süren kutlamalara, çocuklarıyla birlikte anne ve babaları da katıldı. Priştine'nin, bazı semtlerinde çeşitli maskelerle kutlamalara katılanlar araçlara yumurta ve taş attı. Bu saldırılarda araçları zarar gören sürücüler gençlerle tartıştı. Gençler, otobüs duraklarını da taş yağmuruna tutarak zarara yol açtı.

Kosova Polisi olay yerine gelerek birkaç kişiyi gözaltına aldı ancak olayları yine de durduramadı. Kosova Polisi olay yerinden uzaklaştıktan sonra, bazı çocuk ve gençler fırlattıkları maytaplarla, 20'e yakın kişinin yaralanmasına neden olurken, küçük çaplı yangınların çıkmasına da sebep oldu. Kosova Polisi'nin gerekli müdahalede bulunmaması nedeniyle çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Kosova Suhareka ve bir iki kentinde daha, Cadılar Bayramı kutlaması sırasında olaylar çıktı, otobüslere saldırı düzenlendi. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title