Haberler

Kosgeb Kredisi Esnafın Yüzünü Güldürdü

KOSGEB kredisi esnafın yüzünü güldürdüEDİRNE - KOSGEB'in başlattığı 50 bin TL faizsiz kredi sonuçları Edirne esnafının yüzünü güldürdü.

KOSGEB kredisi esnafın yüzünü güldürdü

EDİRNE - KOSGEB'in başlattığı 50 bin TL faizsiz kredi sonuçları Edirne esnafının yüzünü güldürdü.

KOSGEB faizsiz 50 bin TL kredi sonuçları açıklandı. Program kapsamında 461 bin 167 KOBİ'ye toplam 11 milyar liralık kredi sağlanacak. Verilecek olan faizsiz kredi Edirne'de ki esnafların umudu oldu.

"Esnaf ile bankalar karşı karşıya gelebilir"

Bedesten Çarşısı Başkanı Hakan Fındıklı, "Dün akşam KOSGEB'in mesajları gelmeye başladı. Çarşıda bu saate kadar duyduğum, müracaatı KOSGEB'e kabul olan herkes bu 20 bin TL ile 50 bin TL arasında bir miktar krediyi almaya hak kazandı. Esnaf ile bankalar karşı karşıya gelecek muhtemelen. Banka diyecek kredi puanın tutmuyor veya çekin senedi yazılmış 3 veya 5 sene önce. Bankalar ile esnaf ne yapacak buda bir muallakta, bununla ilgili herhangi bir bilgimiz yok şuana kadar. Bankalarda inşallah KOSGEB gibi davranır, çünkü esnafın bugünlerde bu faizsiz krediye ihtiyacı var. İş olmadığı için düşük faizli kredilerde bile ödemekte güçlük çekiyorduk. Devlet bu imkanı sağlamışken bankaların ve özellikle devlet bankalarına büyük iş düşüyor. Çok irdelemeden, büyük sıkıntısı olmayan bütün esnaflara bu parayı kullandırması gerekiyor. Herkesin işine yatırım yapması gerekiyor. Önümüzde yeni bir sezon açılıyor, herkesin dükkanına mal alması lazım. Bizim için bu kredi bir nefes olacaktır ve herkesi mutlu etti" dedi

"Esnaf nefes alacak"

Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, "Esnafın dört gözle beklediği KOSGEB kredisi dün akşam açıklandı. Çarşıda hemen hemen başvuran herkese çıktı. Üst limit olarak 50 bin TL belirlenmişti, devlet herkese verilmesi için bazı kriterleri uygulayarak 20 bin TL, 30 bin TL ve 50 bin TL olarak bütün esnafa vermeyi düşünüyor.Şuanda herkesin bildiği gibi ekonomik bir kriz var, 2017'nin zor geçeceğini biliyorduk. Bir nebze olsun esnafın yaşaması için çok önemliydi. İkinci ayağı olarak birde bankalar kısmı var. Kriterlere uygun olanlara verilecek deniyordu. İnşallah bankalar kriterlerin hepsini uygulamaz, eğer esnaflar bundan faydalanamazsa 2017'de bayağı esnaf dükkan kapatmak durumunda kalacaktır. Esnafın bir nebzede olsa nefes alacağını düşünüyorum. Bundan önce vergilerde, Bağ-kur'da taksitlendirilme yapıldı. Yapılan bu KOSGEB desteği ciddi anlamda esnafa katkıda bulunacaktır. Bu tarz desteklerin devam etmesini diliyoruz, çünkü geleneksel esnafın mutlaka hayatta kalabilmesi gerekiyor. Hem üretimi yerel piyasalara dağıtıp aracı oluyor hem de işsizliğin önüne geçiyor. Bu desteklerin artarak devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Fındıklı Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title