Haberler

Koruma Bakım Kararının Geri Verilmesini İstiyor

Tokat’ta koruma bakım kararı kaldırılan 18 yaşındaki Nurettin Öztürk, bu hakkının yeniden verilmesini istiyor.

Tokat'ta koruma bakım kararı kaldırılan 18 yaşındaki Nurettin Öztürk, bu hakkının yeniden verilmesini istiyor.

Tokat'ın Niksar ilçesinde 5 yaşındayken anne ve babası boşandıktan sonra babasının yanında kalmaya başlayan Öztürk hakkında koruma bakım kararı çıkarıldı. 2012 yılında Tokat Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen Endüstri Meslek Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Nurettin Öztürk, 18 yaşını doldurduktan sonra ise mahkeme kararı ile hakkındaki koruma kararı kaldırıldı. Babasının yanında kalmak istemeyen Öztürk'ün babaannesinin yanında kalabileceği hükmüne varıldı. Yurttan ayrılan, babaannesinin yanına da gitmek istemeyen Öztürk, yetiştirme yurdunda büyüyerek memur olan bir arkadaşının yanında kalmaya başladı. Koruma kararı kaldırıldığı için hayattan bir beklentisi kalmadığını ileri süren Öztürk, "Bu karar kaldırılmasaydı iş imkanım olacaktı. Şuan bir geleceğim yok. Bu anlamda geleceğimin geri verilmesini istiyorum. Ağabeyimiz olmasa idi ben şu anda sokaklarda kalıyordum. Babamın yanında kalmak istemiyorum. Aile içi sıkıntı olduğu için eve dönmek istemiyorum. Şuan yapacak bir şeyim yok. İnsan yükü ağırdır ne yapacağımı bilmiyorum. Bu arkadaşımın yanından çıktığımda kalacağım yer sokaklar" dedi.

Kardeşinin de sevgi yurdunda kaldığını ifade eden Öztürk, "Devletimizden ile durumunun tekrar araştırılıp koruma kararının verilmesini istiyorum. Sokakta kalmak istemiyorum. 4 üvey, 1 öz kardeşim var. O benim tek destekçim" diye konuştu.

Öte yandan yetkililer, koruma kararının kaldırılmasının mahkeme tarafından yapılan araştırma ve soruşturmalar sonucunda babaannenin torununa bakabileceğine hüküm verilerek uygulandığını belirtti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Öztürk Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title