Haberler

Korucular Yapılandırmaya Gidiyor

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, önümüzdeki süreçte şiddetlenmesi öngörülen terör saldırılarına karşı koruculuk sisteminde yapılandırmaya gidileceğini bildirdi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, önümüzdeki süreçte şiddetlenmesi öngörülen terör saldırılarına karşı koruculuk sisteminde yapılandırmaya gidileceğini bildirdi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, koruculuk sisteminin yeni dönemde iyileştirileceğini söyledi. Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Sözen, 30 yılı aşkın bir süredir sahada etkin bir caydırıcı unsur olarak kendisini ispatlamış olan köy korucularının, bölücü terör örgütüne karşı yerel halkla devletin birlikte hareket edebilmesini sağlayan en önemli yapılardan birisi olduğunu belirtti. Sözen, "Diğer taraftan, terör örgütü ve onun destekçilerinin bu güzide kuruma ve onun mensuplarına karşı çok boyutlu bir yoğun saldırı başlattığı sizlerin de malumudur. Korucuların kendisini birer hedef olarak seçen terör örgütünün yanında, başta Avrupa Birliği üyesi bazı ülkeler ve onun içerideki-dışarıdaki uzantıları bu yapıyı yıpratmaya yönelik olarak faaliyetlerini yoğunlaştırmış bulunmaktadır. Bu kapsamda, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu olarak önümüzdeki süreçte daha da şiddetlenmesi öngörülen bu saldırılara karşı yapısal tedbirlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

Koruculuk sisteminin daha kurumsal bir hale getirilmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Sözen, "Mevcut sistemin iyileştirilmesiyle ilgili olarak sizden gelecek her türlü öneriye açık olduğumuzu peşinen ve önemle burada beyan etmek isteriz. Bu bağlamda Türkiye'de ilk defa konfederasyonumuz, Gazi Üniversitesi, Alternatif Politikalar Merkezi iş birliği ile 40 federasyon ve dernek başkanımıza yönelik 8 Şubat 2016 ile 19 Şubat 2016 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi hocaları tarafından eğitim verilecektir. Eğitimler sonunda sertifika dağıtılacak" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gazi Üniversitesi Politika Haberler

title