Haberler

Korucular Derneği Başkanı Karhraman'dan, Ak Partili Vekillere Eleştiri

VAN Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, Şemdinli'de silahlı saldırı sonucu öldürülen Ak Partili siyasetçi Ahmet Budak'ın cenazesine bölgedeki Ak Partili bakanların, milletvekillerinin katılmamasını eleştirdi.

VAN Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, Şemdinli'de silahlı saldırı sonucu öldürülen Ak Partili siyasetçi Ahmet Budak'ın cenazesine bölgedeki Ak Partili bakanların, milletvekillerinin katılmamasını eleştirdi.

Hakkari'den geçen 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti 1'inci sıra milletvekili adayı, 7 çocuk babası müteahhit Ahmet Budak, Şemdinli İlçesi Beşevler Mahallesi'nde bulunan evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısıyla yaşamını yitirmişti. Budak'ın cenazesi toprağa verilirken, Van Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, cenazeye katılmayan bakan ve bölge milletvekillerini sert dille eleştirdi.

Budak'ın ölüm şeklinin çok acı olduğunu belirten Kahraman, "Maalesef cenaze töreni bir o kadar acı geçti. Çünkü canı pahasına siyaset yaptığı Ak partiden yetkili hiç kimse cenaze törenine katılmamıştı. İlin valisi, bölgede görev yapan askerler ve vatandaşlar cenazeye katıldı" dedi.

"CENAZE PKK'YA KARŞI DİK DURUŞUN SEMBOLÜ OLACAKTI"

Cenaze töreninin PKK'ya karşı dik duruşun sembolü olması gerektiğini belirten Kahraman, şöyle konuştu:

"Olması gereken, bölgede ne kadar Ak Partili milletvekili, eski ve yeni bakan varsa cenazeye katılmasıydı. Bu katılım sıradan bir cenaze törenine katılım olmayacak, aynı zamanda insanları korkutmak sindirmek isteyen PKK'ya karşı bir dik duruşun sembolü olacaktı. PKK'ya 'biz sizden korkmuyoruz burada vatandaşımızın yanındayız' mesajı olacaktı. Bu bölgede siyaset yapmak isteyenlere de cesaret olacaktı. Olmadı maalesef. Bölgede PKK'ya destek veren parti dışında siyaset yapan bölge milletvekilleri, 35 yıldır yaptıkları gibi korktular, çekindiler ve sustular. Bir kaç cılız twett ile şehidimizin acısını paylaşıp tepkilerini dile getirdiler. Şehidimizin çocuğu kadar cesaretli olup PKK'ya meydan okuyamadılar."

"DİK DURUŞ SERGİLEMEDİKÇE TERÖRÜN BİTMESİNİ BEKLEMEYİN"

Bölgedeki siyasetçilerin PKK'ya karşı dik duruş sergilemesi gerektiğine dikkat çeken Kahraman, şöyle dedi:

"Bölgede siyaset yapan Ak Partili siyasetçiler her zaman olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanımızın gölgesine sığınıp PKK'ya karşı dik duruş göstermeden siyaset yapmaktadır. Soruyorum; Bölgede milletvekilliği yapan Ak Partililere. Kimden neden korkuyorsunuz? Siz korkarsanız, sivil vatandaş nasıl PKK'ya karşı dik duracak? Madem korkuyor, susuyorsunuz, vatandaşımıza sahip çıkmıyorsanız siz kim adına niçin siyaset yapıyorsunuz? ya bugün cesaretinizi toplayıp 'Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır' deyip konuşacaksınız, ya da bir daha konuşmamak üzere ömür boyu susacaksınız. ya da 'kusura bakmayın biz bu işi yapamıyoruz' deyip halkımızdan özür dileyip köşenize çekileceksiniz. Unutmayın siz bölgenin kaymak tabakası olan milletvekili, bakanları konuşmadıkça teröre karşı net dik duruş sergilemedikçe terörün bitmesini, vatandaşın teröre karşı durmasını beklemeyin."

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Kahraman Şemdinli AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title