Haberler

Korkuteli'de Çiftçi Yağmur Duasına Çıktı

Korkuteli'de çiftçi yağmur duasına çıktı Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde çiftçiler kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı.

Korkuteli'de çiftçi yağmur duasına çıktı

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde çiftçiler kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı.

Yeterli yağışın yağmaması nedeniyle kurak bir dönem geçiren Korkuteli'de çiftçiler Yazır Mahallesi'ne bağlı Pörüz mevkiindeki mera alanında toplanarak, yağmur duası yaptı. Çiftçilere, Korkuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökce, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarla çevre mahallelerden gelenler de eşlik etti. İmam hatiplerin dua etmesinin ardından İlçe Müftüsü Duran Turgut, yağmur duasını yaptı.

Yazır Mahallesi Muhtarı Ramazan Çelik, bu yılın kurak geçtiğini belirterek, her gün ilçenin değişik yerlerinde yağmur duaları yapıldığını aktardı. Ramazan Çelik, "Bu sene havalar çok kurak geçiyor. Epeydir yağmur yağmıyor. Önceki seneler bazen yağmur yağıyordu, bu sene yağmadı. Allah'ın takdiri. Biz de yağmur duası yapıyoruz. Geçen günlerde kısa süreli bir yağmur yağdı. O nemle ekilen buğdaylar yeşerdi. Şimdi yine kurumaya döndü. Bizim buralar sulak değil, kıraç bölge. Bir kısmı çıkmadı, çıkanlar da kuruyor. İşimiz Allah'a kaldı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Çelik Korkuteli Antalya Yazır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title