Haberler

Korkutan Adobe Flash Açığı!

Güncelleme:

Herkesin kaçmaya çalıştığı Flash, tehlike saçmaya devam ediyor. Adobe Flash'ta keşfedilen sıfır gün açığı nedeniyle milyonlarca kullanıcı uzaktan kontrol edilebilir!

Adobe Flash, artık eski popülerliğini yitirdi. HTML5'in yükselişiyle birlikte büyük kan kaybeden Adobe Flash, güvenlik açıklarıyla cebelleşiyor.

Geçtiğimiz günlerde keşfedilen kritik sıfır gün açığı nedeniyle Flash kullanıcıları büyük risk altında.

Mart, Nisan ve Mayıs ayından sonra Haziran ayında bu açıkla birlikte 4 aydaki 4. kritik güvenlik açığı ortaya çıkan Flash için yolun sonu artık daha yakın.

Bulunan açık nedeniyle kötü niyetli hackerlar bilgisayarınızı uzaktan kontrol edebilir hatta ve hatta bilgisayarınıza donanımsal zarar verebilir.

Açık çok yeni olduğu için henüz tüm işletim sistemlerinde test edilmedi, yani açıktan etkilenmeyen bir işletim sistemi kullanıyor olabilirsiniz.

Ayrıca sıfır gün açığı kategorisinde bulunan açık henüz yaygınlaşmadığı için bu açıktan etkilenme şansınız oldukça düşük fakat Adobe elini çabuk tutmayıp açığı kapatacak güncelleştirmeyi geciktirirse, tehlike çanları sizin için de çalmaya başlayacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title