Haberler

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Al-Zayani Gürcistan'da

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Dr. Abdullatif Bin Rashid Al-Zayani ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi ile Gürcistan arasında işbirliği memorandumu imzaladı.

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Dr. Abdullatif Bin Rashid Al-Zayani ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi ile Gürcistan arasında işbirliği memorandumu imzaladı.

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Al-Zayani ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Janelidze başkent Tiflis'te bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basına kapalı toplantıda, Gürcistan ve Körfez Arap Ülkeleri arasında eğitim, sağlık, kültür, ekonomik, ticaret ve turizm alanlarındaki ilişkiler, küresel gelişmeler, terörle ortak mücadele sürdürme gibi konuların ele alındığı öğrenildi.

İkili görüşmenin ardından, Janelidze ve Al-Zayani, Gürcistan ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreterliği arasındaki ilişkilerini geliştirmek ve yeni bir aşamaya taşımak için Gürcistan Dışişleri Bakanlığı ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Genel Sekreterliği arasında İstişare Mekanizması" anlaşması imzaladı.

İmza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Janelidze, Körfez Arap Ülkeleri ile Gürcistan arasındaki ilişkileri ileriye taşıyacak bir memorandumu imzalamaktan memnun olduğunu belirtti. Gürcistan hükümeti olarak bu ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek için gereken adımları attıklarını, gelecekte de bu yönde çaba göstereceklerini ifade eden Dışişleri Bakanı Janelidze, Gürcistan'ın Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan'da büyükelçilikleri bulunduğu hatırlattı.

Tiflis'te ise sadece Katar Büyükelçiliği bulunduğunu kaydeden Janelidze, "Körfez ülkelerinin burada büyükelçilik açmaları elbette çok iyi olur" dedi. Ortak ekonomik ilişkilerin olumlu bir şekilde geliştiğini ifade eden Janelidze, mevcut ilişkilerin güçlendirilmesi için ortada büyük potansiyel olduğunu vurguladı.

Al-Zayani de yabancı iş adamları için Gürcistan'da güvenli bir yatırım alanı bulunduğunu ifade etti. Gürcistan'ın zengin ticaret tecrübesi olduğunu kaydeden Al-Zayani, gelecekte Körfez Arap Ülkeleri ile Gürcistan arasında daha somut ve güçlü ilişkiler kuracağını söyledi.

Janelidze'yle görüşmesinde, Suriye,Yemen ve Irak'taki siyasi gelişmeleri de ele aldıklarını söyleyen Al-Zayani, teröre ortak mücadelede kararlı oldukları görüşünü paylaştıklarını, bölgenin ve dünyanın herkes için daha iyi bir yer haline getirilmesi konusunda neler yapabileceklerini tartıştıklarını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Gürcistan Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title