Haberler

Köprüde Bekleme Dönemi Bitiyor

Güncelleme:

Turgutlu ilçesi Çıkrıkçı Mahallesinde 1976 yılından beri hizmet veren köprü, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Trafik güvenliği açısından problem oluşturan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Çıkrıkçı Köprüsünde, karşıdan gelen aracı bekleme dönemi bitiyor. Yapım aşamasında olan köprü, tamamlandığında civardaki birçok mahallenin de rahat bir nefes almasını sağlayacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesinde dur geç olarak adlandırılan köprüleri ortadan kaldırmak ve genişliği ile iki aracın rahatlıkla yan yana geçebileceği ve yayaların da güvenle yürüyebileceği şeritlerin olacağı yeni köprüler inşa ediyor. Bu kapsamda Çıkrıkçı Mahallesinin köprüsünde de yenileme çalışmaları başladı. Çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay, Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar, mahalle muhtarı ve halkıyla birlikte inceledi. Kuruçay, Çıkrıkçı Mahallesinde yıkım işlemleri gerçekleştirilen köprüdeki imalatları kısa süre içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

ÇIKRIKÇI VE ÇEVRESİ OLDUKÇA RAHATLAYACAK

Yapım aşamasında olan köprünün kullanıma açıldığında bir çok mahalleye hizmet vereceğini aktaran Çıkrıkçı Mahalle Muhtarı Ömer Eryılmaz, "Köprümüz, 1976 yılında yapılmış. O günün şartlarında tek şerit olarak düşünülmüş. Zamanla gelişen trafiği kaldıramaz duruma geldi. Sivrice, Baktırlı, Horzum, Bahçecik, Ödemiş, ve Kelebek Barajı güzergahına gidecek vatandaşlar bu köprüyü kullanıyor. 40 yılı aşkın süredir hizmet veren köprü, ekonomik ömrünü de tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, bu köprüyü programına aldı. 10 metre genişliğinde olacak yeni köprüde yaya geçidi de planlandı. Köprünün yeniden yapılacak olması bizleri oldukça mutlu etti. Çıkrıkçı, çevre mahallelere sağlık, eğitim gibi hizmetleri veren pilot bölge durumunda. Önemli bir misyon üstleniyor. Bu yüzden mahallemiz ve civarı için bu köprünün yenilenmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarda emeği geçen herkese ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgutlu Kuruçay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title