Haberler

Köprübaşılı Muhtarlar Başkan'a İçini Döktü

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı, Köprübaşı ziyaretinde ilçedeki muhtarların daveti üzerine muhtarlarla bir araya geldi.

Köprübaşı Belediye Meclisi'nden alınan kararla ilçeye bağlı bazı mahallelerin birleştirilmesi konusunda Başkan Ergün'e dert yanan muhtarlar, isimleri değiştirilen bazı köylerin asırlara dayanan geçmişleri bulunduğunu ve birleşmeden rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı ilçe ziyaretinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların daveti üzerine gerçekleşen toplantıya Başkan Ergün'ün yanı sıra MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun ve MHP Köprübaşı İlçe Başkanı Rahmi Erdem de katıldı. Başkan Ergün'e mahallelerinin sorunları ve eksiklikleri ile ilgili bilgiler veren muhtarlar, Köprübaşı Belediye Meclisi'nce alınan kararla bazı mahallelerin birleştirilmesine tepki göstererek, Başkan Ergün'den yardım istediler. Yenice Mahallesi ile Karaelmacık, Çavullar ve Rağıllar mahallelerinin birleşerek yeni adıyla Yeşilçam Mahallesi olduğundan örnek veren muhtarlar, bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler.

Konu 41 mahalleyi etkiledi

Konuyla ilgili muhtarlara bilgi veren MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, birleşme kararının bozulması ile ilgili Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açılabileceğini belirterek, adı geçen mahallelerde vatandaşların görüşünün alınmadan böyle bir karar verilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti. Mahallelerin dava açmasına destek vereceklerini belirten MHP Köprübaşı İlçe Başkanı Rahmi Erdem de, "Bu davayı kazanırız ya da kaybederiz. Bunu bilemeyiz. Ama demokratik tepkimizi ortaya koymamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü burada 41 mahalle etkilenmiş durumda" dedi.

Başkan şikâyetleri dikkatle dinledi

İsimleri değiştirilen bazı mahallelerin asırlara dayanan geçmişlerinin olduğunu belirten bazı muhtarlar da, isim değişikliklerinin manevi açıdan oluşan bağı bozacağı yönünde endişe duyduklarını da Başkan Ergün'e ilettiler. Muhtarların şikayetlerini dikkatle dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, muhtarların ve adı geçen mahallelerin sakinlerinin demokratik tepkilerine kayıtsız kalınamayacağını söyledi. Toplantı, muhtarların taleplerini anlatması ile noktalandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Köprübaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title