Haberler

Köprübaşı Köyü'nde Meclis Toplantısı

Güncelleme:

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi halka açık olarak yaptığı meclis toplantısının bu ay ki oturumunda, yürüttüğü çalışmalarla ilgili birkaç önemli duyuru yaptı.

Katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile devam yürütülen çalışmalar çerçevesinde yapılan halka açık meclis toplantısında Eş Başkanlar, Sur Belediyesi'ne bağlı köylerde yapılan ve programa alınan köylerde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Her ay bir meclis toplantısını halka açık olarak gerçekleştiren Sur Belediyesi, bu ayki toplantısını Silvan Yolu üzerinde bulunan Köprübaşı Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, DBP Sur İlçe yönetimi, Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve Köprübaşı Mahallesi'nde ikamet eden yurttaşlar katıldı. Toplantı yoklamanın alınması ve gündemlerin okunmasıyla başladı. Ardından Temmuz ayına ait mali hizmetlere ilişkin gelir ve gider tablosu okundu.

Tablonun okunmasının ardından söz alan Sur belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, gerçekleştirdikleri bu toplantılarla amaçlarının halkın sıkıntı, sorun, eleştiri ve önerilerini ilk ağızdan dinlemek ve çözüm yollarını beraber belirlemek olduğunu ifade etti.

Seyid Narin belediyenin köy ve mahallelerde yürüttüğü çalışmaların geldiği aşamalar hakkında bilgi verdi. Narin, "Şu an Fen İşleri Müdürlüğümüzün kilitli taş döşeme, yol yapım ve onarım çalışmaları Çarıklı, Bağıvar ve Köprübaşı mahallelerinde devam etmektedir.Yine kısa bir süre önce Bölge Trafik dediğimiz alandaki çalışmalarımızı bitirip teslim ettik. Muhtemelen Çarıklı Mahallemiz de de on gün içerisinde, belediyemizin öngördüğü hizmetler tamamlanacak.

Dolayısıyla Çarıklı'nın bir bütün olarak yeniden üst yapısı da tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulacak. Bağıvar'ın iki mahallesinin hemen girişte sağda ve sol da iki mahallesini tamamlamış bulunmaktayız. Mevcut 2014 yılında mal alımı yaptığımız 200 bin metre kare kilitli taş yapım işimizin şu an 184 bini tamamlanmış ve 20 bin metre kare de elimizde taş mevcut. Elimizde kalan 20 bin metre kare taş ile Çarıklı ve daha önceden altyapısı bitmiş ve programa alınmış olan Arzuoğlu Mahallesi'nde bir hafta sonra kilitli taş döşeme çalışmasına başlayacağız. Yine bunun dışında altyapısı bitmeyen halen köylerimiz ve mahallelerimizin içerisinde çamurlu olan yerleşim yerlerimiz var. Bu yerleşim alanları içerisinde bu ay üçüncü bölgenin önemli bir bölümünü tamamladık. Karaçalı ve o bölge de on sekiz uygulamasının bittiği alanların imar yolları açılacak. Bir hafta sonra da iş makinemiz ve şantiyemiz dördüncü bölge olarak adlandırdığımız alanda çalışmalara başlayacak" dedi.

Belediyenin gelir ve giderleri ile ilgili yurttaşlara bilgi veren Narin, personellerin içeride olan haklarını peyderpey ödemeye çalıştıklarını ifade etti. Narin konuşmasını şöyle sürdürdü, "Belediyemizde çalışan personel arkadaşlarımızın içeriden alacakları oldukça yüksek bir meblağ, gücümüz ve imkânlarımız dâhilinde bu arkadaşlarımızın içeride biriken sosyal hakları, ikramiyeleri ve maaşlarını da ödemeye dönük plan ve çalışmalarımız var. Aylık personel giderimiz 1 milyon iki yüz bin civarında. Biz bu ay personel giderimize ek olarak 700 bin TL ekstra bir ödeme yaptık. Bunu bilmenizi istedik"

Narin'in konuşmasının ardından söz alan yurttaşlar, Köprübaşı sakinleri olarak yaşadıkları sıkıntılara değindi. Özellikle yollar konusuna yaşadıkları soruna değinen yurttaşlar, kilitli taş döşeme işinin mahallede başlatıldığını dile getirerek en kısa zamanda çalışmanın bitmesi ile rahatlayacaklarını ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sur Belediyesi Köprübaşı Bağıvar Silvan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title