Haberler

Köpekler, Çiftlikte Otlayan Koyunlara Saldırdı

Güncelleme:

Muğla Datça'da ikisi kangal kırması, biri Alman kurdu tasmalı üç köpek, bir çiftliğin arazisinde otlayan küçükbaş hayvanlara saldırdı. Hayvanlardan üçü telef oldu.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde ikisi kangal kırması biri Alman kurdu tasmalı üç köpek, bir çiftliğin açık arazisinde otlayan küçükbaş hayvanlara saldırdı. Hayvanlardan üçü telef oldu, ikisi yaralı kurtulurken biri ise kayboldu. Çiftlik sahibi 48 yaşındaki Himmet Ölmez, köpekleri başıboş bırakan sahiplerine tepki gösterdi, önlem alınmasını ve zararının karşılanmasını talep etti.

Olay, geçen çarşamba günü saat 07.00 sıralarında, Hızırşah Mahallesi Çakal Deresi Mevkii'ndeki çiftlikte meydana geldi. Çiftli sahibi Himmet Ölmez, arazisinden duyulan köpek seslerine uyandı. Dışarı baktığında ikisi kangal kırması biri Alman kurdu tasmalı üç köpeğin, hayvanlarına saldırdığını gördü. Telaşla dışarı çıkan Ölmez, köpekleri taş ve sopayla uzaklaştırdı. Hayvanlardan iki koyun ile bir tekesinin telef, iki tekenin yaralı ve bir koçun kayıp olduğu görüldü. Kayıp koç aramalara rağmen bulunamadı.



ÇİFTLİK SAHİBİ TEPKİLİ

Kurbanlık için beslediği hayvanlarının zarar görmesi karşısında sinirlenen Ölmez, "Zararım 4 bin lira. Köpeklerden ikisi beyaz kangal kırması, biri ise Alman kurduydu. Alman kurdu koyu kahverengi ve sırtına doğru siyahtı. Tasmalı olduklarını gördüm ancak kime ait olduklarını bilmiyorum. Tanıyabilecek biri var mı diye Karaköy ile Hızırşah'ta yaşayanlara haber verdim. Herhangi bir haber çıkmadı. Köpeklerin muhtemelen çiğ etle beslenmiş olabileceklerini düşünüyorum. Bu nedenle aç ve serbest kaldıklarında canlı hayvanlara saldırabiliyorlar. Çocuklara bile saldırma ihtimalleri var. Ete alışkın olduklarından aç kaldıklarında, haklarından gelebilecekleri çocuklara ve insanlara bile saldırabilirler. Bu hayvanların kime ait oldukları tespit edilerek, zararımın giderilmesini ve önlem alınmasını istiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. Köpek sahiplerine de seslenen Ölmez, "Böylesine saldırgan bir köpek besliyorlarsa, onlara sahip çıksınlar. Yarın çok daha vahim bir olay olduğunda bunun sorumlusu kim olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Datça Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title