Haberler

Konya1 Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce: ``Kanun Tasarıyla Abdullah Öcalan´A Af Getiriyorlardı''

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 18 Nisan 2006 Tarihinde, Terörle Mücadele Kanunu'nda Bazı Değişiklikler Yapılması İçin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Altında İmzası Bulunan Kanun Tasarısında Terör Örgütü Liderine, Kurana Etkin Pişmanlığı Halinde Af Getirilmek İstendiğini, CHP'nin İtirazı Üzerine Kanunun Çıkarılmadığını Söyledi. İnce, "terör Örgütü Kim ? Pkk. Onun Lideri Kim ? Abdullah Öcalan. Etkin Pişmanlığı Halinde Af Getiriyorsunuz, Ne Yaptığınızın Farkındamısınız Dedik. Öyle Bir Af Yok. Af Yok İse Çıkarın Bu K Anunun Dedik. 18 Nisan 2006 Tarihinden İtibaren Bu Kanununu Çıkaramadılar."dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 18 Nisan 2006 tarihinde, Terörle Mücadele Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın altında imzası bulunan kanun tasarısında terör örgütü liderine, kurana etkin pişmanlığı halinde af getirilmek istendiğini, CHP'nin itirazı üzerine kanunun çıkarılmadığını söyledi. İnce, "Terör örgütü kim ? PKK. Onun lideri kim ? Abdullah Öcalan. Etkin pişmanlığı halinde af getiriyorsunuz, ne yaptığınızın farkındamısınız dedik. Öyle bir af yok. Af yok ise çıkarın bu k anunun dedik. 18 Nisan 2006 tarihinden itibaren bu kanununu çıkaramadılar."dedi.

PAŞANIN ÖBÜR YAKASINA MAHKEME CELBİNİ TAKALIM

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum gezisi kapsamında Konya'nın Ereğli İlçesi'nde partilileri ile buluştu. Bir düğün salonunda yapılan toplantıda konuşma yapan Muharrem İnce, 'e-muhtıra'ya değindi.

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a emekli olur olmaz zırhlı araç alındığını belirten Muharrem İnce, gazete küpürlerini göstererek sözlerini söyle sürdürdü:

"Emekli olur olmaz kendisini 1.3 trilyonluk zırhlı araç alındı. Bakanlar kurulu kararıylada şeref madalyası verildi. Peki seçim ne gün oldu. 22 Temmuz 2007. 21 Temmuz'da AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, ne demiş? 'e-muhtıra bizim oyumuzu artırdı. İkitidar da dedi ki, bize paşanın bu kadar hizmeti oldu, buna bir madalya verelim. O gün Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ta 'oyumuzun yüzde 15'i e-muhtıra'dan 'diye açıklama yapıyor. Paşa ne yapmış, hizmeti yapmış AKP'ye, karşılığında da madalyasını almış. Ereğli'den sesleniyorum. CHP'yi iktidar yapın, paşanın bu yakasına AKP'nin taktığı şeref madalyas varya, öbür yakasına da mahkeme celbini biz takalım."

Muharrem İnce, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af konusunda söylediği sözlerin yarısının alınıp, kamuoyuna anlatıldığını ifade etti. İnce, "Genel başkanımız, PKK ile masaya koşulsuz oturmadan. ileriye şart bırakmadan, silah bırakırsa Türkiye'de terör bitecek. Kan akmayacak, analar ağlamayacak. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra genel affı düşünürüz dedi. Bu kötü mü, ömür boyu 100 yıl, 200 yıl, 500 yıl bu kini sürdürecekmiyiz."dedi.

BAŞBAKAN'IN İMZASIYLA ÖRGÜT LİDERİNE AF

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na meydanlarda 'sana bu yetkiyi kim verdi' diye sorduğunu hatırlatan Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın imzası ile terör örgütü liderine etkin pişmanlık halinde af çıkartmak için meclise kanun tasarısının sunulduğunu söyledi.

Elindeki belgeyi gösterip, şu imza kimin diye soran Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu imza kimindir? Şu Recep hangi Recep'tir. Bu Recep bizim köylü duvar ustası recep amcamıdır yoksa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasımıdır. Kimdir bu Recep ? 18 Nisan 2006 tarihinde Abdullah Öcalan'a af tasarısıdır bu. Herkesi kör sanıyorlar. 2006 yılında Başbakan'ın imzasıyla Terörle Mücadele Kanunu'nun bazı maddelerinin değişikliği yapılmasına dair kanun tasarıdır. Bunu getirdiler meclise. Biz CHP olarak dedik ki, bunun 6'ncı maddesi var. Bu madde diyor ki, terör örgütü liderlerine, kurana, yönetene etkin pişmanlığı halinde af getiriyor. Terör örgütü kim ? PKK. Onun lideri kim ? Abdullah Öcalan. Etkin pişmanlığı halinde af getiriyorsunuz, ne yaptığınızın farkındamısınız dedik. Öyle bir af yok. Af yok ise çıkarın bu kanunun dedik. 18 Nisan 2006 tarihinden itibaren bu kanununu çıkaramadılar. 18 Nisan 2006'da getirilen kanun tasarısını Başbakanlığı'n resmi internet sitesinde görebilirsiniz. "

İNCE, BAŞBAKAN'A 'GEL BENİ MAHKEMEYE VER'

CHP'nin uyarısı sonrasında kanunu çıkaramadıklarını ifade eden Muharrem İnce, "Madem af getirmiyor. Niye çıkarmadın. Çıkaramadılar. CHP uyardı ne yapıyorsunuz diye. Orada Öcalan'a af getirmek için kanun tasarısı hazırlayacak, sonra meydana çıkacak diyeceksin bizim genlerimizde af yok. Bu senin genin değil mi? Bu senin imzan değil mi? Onun için dokunulmazlığı kaldırmıyorsun. Ereğli'den sesleniyorum. Gel benim dokunulmazlığımı kaldır. Milletvekili sayın yeter. Gel meclis açılır, açılmaz benim dokunulmazlığımı kaldır. Yalan söylüyorsam, iftira atıyorsam, gel beni mahkemeye ver. Yüreğin yetiyorsa gel ver. Bu imza senin mi değil mi?"

Başbakan Erdoğan'ın, CHP'nin sürekli Anayasa Mahkemesi'ne gittiğini eleştirdiğini hatırlatan Muharrem İnce, "CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Doğru. Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Ermenistan'ın, İran'ın kine gitmiyor. 8 yılda 160 kez Anayasa Mahkemesi'ne gitmişiz. Bunların 120 tanesi sonuçlanmış. 75' haklı bulmuş, 45'i haksız bulunmuş. Demek ki her dediğini yapan yer değil burası. Yürütmeyi, ülkeyi yönetenlere birinin dur demesi lazım. Cumhurbaşkanı dur demiyor. Muhalefetin gücü yetmiyor. Neresi dur diyecek. Mahkemeler dur diyecek. "dedi.

Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin müracaatlarına verdiği kararlardan 4 tanesini şöyle anlattı: "AKP bir kanun geçirdi meclisten. Neydi bu ? Suriye sınırında, iki Kıbrıs adası büyüklüğünde organik tarıma uygun arazinin İsrailli firmalara verecekti. CHP olarak Anayasa Mahkemesi'ne gittik. Anayasa Mahkemesi'de bunu iptal etti. Kötülük mü yaptık biz bu millete. Anayasa Mahkemesi, CHP'yi haklı buldu. Bu arazi İsrail'e verilemez dedi. İkinci bir örnek ise, bağkur emeklileri üç kuruş para alıyor. Bağkur emeklisi bir kişi iş yeri açtığında maaşının yüzde 10'u kesiliyor. AKP bunu yüzde 40'a çıkardı. Biz Anayasa Mahkemesi'ne gittik. Anayasa Mahkemesi dedi, bu yüzde 40 kesinti çok. İptal edip yüzde 10'a düşürdü. Bağkur emeklisine kötülük mü yaptık biz.

Çalışanlardan gelir vergisi kesiliyor. Çalışanlardan alınan bu gelir vergisini AKP yükseltti. Daha fazla gelir vergisi kesmek istedi. Biz Anayasa Mahkemesi'ne gidip, gelir vergisini düşürdük. Biz bu millete kötülük mü yaptık. Ereğlili Ahmet, Karapınarlı Mehmet, Yalovalı Hatice, Karslı Hüseyin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her kimse hazine bonosu aldığında yüzde 10'u stopaj kesiliyor. Hans, Micheal aldığında yüzde 10 stopaj kesilmiyordu. Bu adaletsizlik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına düpe düz kazık demek. Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. Bu kötülüm mu yaptık. CHP mi kötülük yaptı. Anayasa Mahkemesi mi kötülük yaptı."

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ereğli'deki programının ardından Karapınar ilçesine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title