Haberler

Konya Kutunun İçindeki Oyuncak Dinamit Lokumları, Polisi Alarma Geçirdi

Kutunun içindeki oyuncak dinamit lokumları, polisi alarma geçirdiKonya'da şehrin en işlek caddelerinden Alaaddin Bulvarında yayaların yoğunlukta bulunduğu kaldırıma bırakılan bir kutunun içerisinde dinamit olduğunu görenler polisi aradı.

Kutunun içindeki oyuncak dinamit lokumları, polisi alarma geçirdi

Konya'da şehrin en işlek caddelerinden Alaaddin Bulvarında yayaların yoğunlukta bulunduğu kaldırıma bırakılan bir kutunun içerisinde dinamit olduğunu görenler polisi aradı. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alıp, kutu bomba imha uzmanları tarafından patlatıldı. Kutudaki dinamitlerin, şaka dinamiti diye adlandırılan oyuncak dinamit olduğu anlaşıldı.

Olay, bugün saat 15.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Alaaddin Bulvarı'nda yaşandı. Her gün binlerce kişinin geçtiği cadde de, kaldırıma bırakılan kutuyu gören vatandaşlar hemen polisi aradı. İhbar üzerine gelen polis, kutudaki dinamit lokumları ve üzerinde bulunan elektronik saati görünce bomba imha uzmanını çağırdı. Bomba imha uzmanı, birbirine bağlı dinamit lokumlarını görünce caddeyi boşaltıp, çevre esnafların iş yerlerini tahliye etmesini istedi. Cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çevrede bulunan bazı esnaflar dükkanlarını kapattı. Bomba imha uzmanı özel kıyafetlerini giyerek çalışmalara başladı. Sinyal kesici jammer çalıştırıldı. Bomba uzmanı kaldırıma bırakılan dinamit lokumlarını fünyeyle kontrollü olarak patlattı.

Patlatmanın ardından olay yerinde inceleme yapan bomba imha uzmanı, kaldırıma bırakılan dinamit lokumlarının, şaka dinamiti olarak adlandırılan oyuncak dinamitler olduğunu tespit etti. Polis ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Kutuyu kaldırıma bırakanın kimliğinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title