Haberler

Konya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Verenel Derneği tarafında temin edilen 7 ton 700 kilogram un, AFAD aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay'ın reyhanli ilçesine uğurlandı.

Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Verenel Derneği tarafında temin edilen 7 ton 700 kilogram un, AFAD aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay'ın reyhanli ilçesine uğurlandı.

Verenel Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Yolcu, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü önündeki uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, dernek olarak daha önce de 2 tır yardım malzemesi gönderdiklerini söyledi.

Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla, onların güçlenmesi için çalıştıklarını belirten Yolcu, yardımlar geldikçe göndermeye devam edeceklerini bildirdi.

Dost Eli Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Seçer ise yapılan yardımların, sivil toplum kuruluşlarıyla devletin işbirliğini gösterdiğini dile getirdi.

Dana önce de bir çok kez yardım tırı gönderdiklerini aktaran Seçer, Konyalı hayırseverlerin savaşın başından beri duyarsız kalmadıklarını anlattı.

Konya Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Başkanı Kezban Karaman da AFAD olarak dünyada 5 kıtada sıkıntıda olan insanlara Türkiye'nin yardımlarını ulaştırmasına aracı olduklarını kaydetti.

Sivil toplum kuruluşlarıyla temin edilen yardımların Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmasında koordinasyon görevi üstlendiklerini aktaran Karaman, Verenel Derneği ve Dost Eli derneğinin temin ettiği yardımları Türkmenlere ulaştırılmak üzere Reyhanlı'ya gönderdiklerini belirtti.

Yapılan duaların ardından yardım malzemesini taşıyan kamyon, AFAD aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Reyhanlı'ya yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yolcu Mehmet Seçer Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title