Haberler

Konya?da Silahlı Banka Soygun Girişimini, Güvenlik Görevlisi Engelledi

Konya'da silahlı banka soygun girişimini, güvenlik görevlisi engelledi KONYA'da motosiklet kaskı takarak elinde tabancayla girdiği bankadaki vezneden para isteyen 39 yaşındaki E.Y., banka güvenlik görevlisi 37 yaşındaki Mevlüt Boyacı'nın müdahalesiyle etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Konya'da silahlı banka soygun girişimini, güvenlik görevlisi engelledi

KONYA'da motosiklet kaskı takarak elinde tabancayla girdiği bankadaki vezneden para isteyen 39 yaşındaki E.Y., banka güvenlik görevlisi 37 yaşındaki Mevlüt Boyacı'nın müdahalesiyle etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. Bankayı soymaya çalışan E.Y.?nin 76 bin lira kredi borcu bulunduğu ve haciz işlemi başlatıldığı, bu borcu ödeyebilmek için de soygun girişimine kalkıştığı öğrenildi.

Olay, bugün saat 12.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Yeni Toptancılar Çarşısı'nda özel bir kuruma ait bankada meydana geldi. Plakasız motosikletiyle toptancılar çarşısına gelen E.Y., bankanın arka caddesine park ettiği motosikletini çalışır halde bıraktı. Daha sonra başındaki kaskla birlikte bankaya yönelen E.Y. elindeki ruhsatsız tabanca ve çanta ile birlikte bankaya girdi. İddiaya göre vezneye doğru yönelen E.Y. çantayı görevlinin önüne doğru atarak havaya bir el ateş etti ve paraları doldurmasını istedi. Bu sırada bankada bulunan güvenlik görevlisi Mevlüt Boyacı, elini belindeki silahına götürerek müdahale etmek istedi. Paniğe kapılan E.Y. kaçmaya çalıştı. Bu sırada Boyacı, E.Y.'ye müdahale etti. Diğer banka çalışanlarının da yardımıyla E.Y.?nin elindeki silah alınarak etkisiz hale getirildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edilen E.Y. sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Soygun girişiminde bulunan E.Y.?nin 76 bin lira banka kredisi borcu bulunduğu ve haciz işlemi başlatıldığı, bu borcu ödeyebilmek için de soygun girişiminde bulunduğu öğrenildi. Banka içerisinde ve çevresinde geniş çaplı inceleme yapan polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title