Haberler

Konya'da Kar Etkili Oldu, Kazalarda 30 Kişi Yaralandı

– KONYA ve çevresinde dün gece etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

– KONYA ve çevresinde dün gece etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çevre yollarında tipi ve rüzgar nedeniyle görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Yağışla birlikte etkili olan buzlanma çevre yollarında maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarına neden oldu. Kazalar nedeniyle yollar zaman zaman trafiğe kapandı.

2 OTOBÜS PEŞ PEŞE DEVRİLDİ

Kar yağışının etkili olduğu Konya-Afyonkarahisar karayolu 20'inci kilometresi Gelemiş Meviinde 27 AFY 70 ve 62 AP 979 plakalı 2 yolcu otobüsünün 15 metre arayla peş peşe devrilmesi sonucu 3'ü ağır 30 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

BUZLANMA

Gece etkili olan kar yağışı buzlanmaya da neden oldu. Buzlanma nedeniyle makasa giren TIR'lar ve otomobiller kayarak yoldan çıktı. Bazı araçlar da bariyerlere çarptı. Kazalar nedeniyle kapanan karayolunda araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Karayolları ekipleri tuzlama ve yol açma çalışması yaparken, trafik ekipleri de kazaya karışan ve yolu kapatan araçları kaldırmak için çalıştı. Yollar trafiğe açıldıktan sonra araçların kontrollü bir şekilde yola çıkmalarına izin verildi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title