Haberler

Konya'da Eğitime Kar Engeli

KONYA'da gece yarısı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

KONYA'da gece yarısı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 16 ilçede eğitime bir gün ara verilirken, uçak seferleri iptal edildi. Kenti çevre illere bağlayan karayollarında ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.

Konya genelinde gece yarısı başlayan kar yağışı etkili oldu. Valilik tarafından Ahırlı, Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Hadim, Derbent, Güneysınır, Kulu, Kadınhanı, Sarayönü ve Yalıkhüyük ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Gece İstanbul- Konya seferini yapan uçaklar ise pistin karla kaplı olması nedeniyle, Antalya'ya yönlendirildiği öğrenildi. Uçak seferlerinin de halen iptal olduğu belirtildi. Kenti çevre illere bağlayan karayollarında ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Kara hazırlıksız yakalan aralarında kamyon ve otobüsünde bulunduğu 10 araç kontrolden çıkıp, kazaya karıştı. Kazalarda 5 kişi hafif yaralandı. Karayolları ekiplerinin, tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akören Ahırlı Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title