Haberler

Konya Avusturalya?dan Gelen İhbar, 26 Yıl Önce Konya?da İşlenen Cinayeti Ortaya Çıkardı

Konya'da 26 yıl önce kaybolan ve o dönemde 27 yaşında olan Sami Ekmekçi'nin, Avusturalya'dan gelen ihbar üzerine polis tarafından yapılan çalışma sonucu eşi 45 yaşındaki Safiye Demirci ile aşk yaşadığı ileri sürülen kardeşi 49 yaşındaki Ali Ekmekçi tarafından sopayla dövülerek öldürülüp bir su kuyusuna atıldığı ortaya çıktı.

Konya'da 26 yıl önce kaybolan ve o dönemde 27 yaşında olan Sami Ekmekçi'nin, Avusturalya'dan gelen ihbar üzerine polis tarafından yapılan çalışma sonucu eşi 45 yaşındaki Safiye Demirci ile aşk yaşadığı ileri sürülen kardeşi 49 yaşındaki Ali Ekmekçi tarafından sopayla dövülerek öldürülüp bir su kuyusuna atıldığı ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan Ali Ekmekçi'nin, 'İyi ki beni yakaladınız. Üstümden büyük bir yük kalktıö dediği öğrenildi.

İHBAR AVUSTURALYA'DAN GELDİ

Konya Emniyet Müdürlüğü ihbar hattına Avusturalya'da yaşayan bir kişi tarafından 6 ay önce elektronik posta gönderildi. Posta içeriğinde Çumra İlçesi'nde düğünlerde müzisyenlik yapan Sami Ekmekçi'den 1990 yılından buyana haber alamadığı, eşi ve erkek kardeşinin arasında ilişki olduğu, bu dedikoduların ardından da ortadan kaybolduğu bildirildi. İhbar üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmada hakkında herhangi bir kayıp ihbarı bulunmayan Sami Ekmekçi'nin 1990 yılında ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Eşi ve kardeşi arasında çıkan dedikoduların ardından da ilçeyi terk ettiği yönünde söylentiler bulunduğunu belirledi. Ekmekçi'nin cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerine Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

AĞABEYİ ALEYHİNDE TANIKLIĞI ŞÜPHELERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Dosyayla ilgili çalışmaya başlatan Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Sami Ekmekçi'nin müzisyenlik yaptığı ve düğünlerin aranan ismi olduğunu belirledi. Ekmekçi ve ailesinin kayıtlarını inceleyen dedektifler, Eşi Safiye Demirci'nin kocası ortadan kaybolduktan 4 yıl sonra boşanma davası açtığını ve 3 ay içerisinde boşandığını tespit etti. Duruşma tutanaklarını inceleyen polis, mahkeme de Sami Ekmekçi'nin kardeşi Ali Ekmekçi'nin tanıklık yaptığını ve 'Ağabeyim yengeme sürekli şiddet uygulardı. Aralarında şiddetli geçimsizlik vardı' şeklinde ifade verdiğini belirledi. Ayrıca tutanaklarda ağabeyinin duruşmalara gelmek ve kimseyle görüşmek istemediği yönünde ifadelerinin de bulunduğunu belirleyen polis, tüm şüphelerini Ali Ekmekçi ve yengesi Safiye Demirci'ye yöneltti.

ASKERDEYKEN YENGESİNİE AŞIK OLDU

Geçtiğimiz Salı günü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Konya'da yaşayan fırıncı Ali Ekmekçi, İstanbul'da bir barda çalışan 3 çocuk annesi Safiye Demirci ve olayda ilişkili olduğunu belirledikleri Konya'da yaşayan kardeşi Şani Demirci'yi gözaltına aldı. Şüphelilerden Ali Ekmekçi ifadesinde kardeşini öldürdüğünü itiraf ederken, 'İyi ki beni yakaladınız. Yıllardır üzerimdeki yükü aldınız. Ben askerdeyken ağabeyim evlenmiş bana da düğün fotoğrafını gönderdiler. Ağabeyim çirkin bir adamdı. Bu güzel kızla nasıl evlendi diye düşündüm. Yengem çok güzeldi, fotoğrafında onu çok beğendim. Askerden dönünce yengem Safiye ile aramda yakınlaşma oldu. Bir süre sonra İlişkiye girmeye başladık. Safiye sürekli bana 'Ben bu adamı çekmek istemiyorum' diye yakınıyordu. Bir gün bana 'Ben senin kadının olmak istiyorum. Ağabeyini ortadan kaldıralım' dedi. Birlikte plan yaptık. Safiye olay gecesi evin kapısını açık bıraktı. Kapının arkasına da bir sopa koydu. Eve girdim sopayı alıp yattığı odaya gittim. Ağabeyim uyandı. Bana bakıp 'ne oluyor' dedi. Ben de elimdeki sopayla kafasına vurmaya başladım. Ölene kadar kafasına sopa vurdum. Ardından battaniyeye sarıp bir kenara koyduk. Ertesi gece gidip cesedi at arabasına yükledik. Safiye'nin kardeşi Şani Demirci'de yanımdaydı. Köye uzak bir su kuyusuna cesedi attık. dediği öğrenildi.

BEN ÇOK AŞIK DEĞİLDİM

Göz altına alınan Safiye Demirci'nin ise 'Ali ile ilişkim vardı. Eski eşimi öldürmek için plan yaptık. Ali bana çok aşıktı. Ama ben ona o kadar da aşık değildim. Olaydan sonra pişman oldum. Uzun yıllar kimselere anlatamadım. şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

ENİŞTEMİ ÖLDÜRÜNCE BİRBİRLERİNE BAKIP GÜLDÜLER

Safiye Demirci'nin erkek kardeşi Şani Demirci'nin de 'Ben 13-14 yaşlarındaydım. Ali ağabey askerden geldiğinde birlikte fırında çalışıyorduk. O dönemlerde ablam bizim yanımıza gelip 'Sami beni hep dövüyor' derdi. Bir süre sonra ablamla Ali'nin ilişkisi olduğunu öğrendim. Ablamla Ali'nin 'Sami'yi artık öldürelim' dediklerini duydum. Bir gün işten Ali ile çıktık eve geldik. Işıklar birkaç kez yanıp söndü. Ali bunu görünce içeri girdi. Ben de arkasından eve girdim. Kapının yanındaki sopayı alarak eniştem Sami'nin kafasına vurmaya başladı. Ben kanı görünce yan odaya kaçtım. Girdiğim oda da 1 yaşındaki yeğenim ağlıyordu. Ben de onunla ağlamaya başladım. Odaya tekrar gittiğimde Ali çamaşır ipiyle eniştemin boğazına iki düğüm attı. Ablamla birbirlerine bakıp güldüler. O gece Ali'nin babasının evinde kaldık. Ertesi gece eve dönüp cesedi at arabasına yükledik. Sonra götürüp bir su kuyusuna attık.? şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

2 YIL GÖRÜŞMÜŞLER

Ali Ekmekçi'nin ağabeyini öldürdükten sonra yengesi 1 çocuk annesi Safiye Demirci'ye ayrı bir ev tutup 1996 yılına kadar zaman zaman birlikte yaşadığı öğrenildi. Ekmekçi'nin evlenmesinin ardından da Safiye Demirci'nin 1996 yılında yeni bir evlilik yaparak İstanbul'a taşındığı ve bu evliliğinden de 2 çocuğu olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Şani Demirci'nin ise sosyal paylaşım sitesi 'Facebook' hesabından 'Kuyuya atılmasaydı Hz. Yusuf saraya nasıl giderdi. Ama bekledi. Gönlü güzeldi. Sabrı güzeldi. Tevekkülü güzeldi. Şer de hayır da sebepsiz değildiö yazılı paylaşımı dikkat çekti.

CESET BULUNAMADI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri sorguları yapılan şüphelileri, dün Çumra İlçesi Okçu Mahallesi Güvercinlik mevkiindeki su kuyusunun yerini gösterdi. Yapılan yer gösteriminde şüpheliler, soğukkanlılıkla cesedi attıkları kuyunun yerini tarif etti. Tarif edilen yerde iş makinesiyle yapılan çalışma da su kuyusuna rastlanılmadı. Su kuyusunun bölgeden geçen yüksek hızlı tren hattı güzergahında bulunduğu öğrenilirken, kazı çalışmalarına ara verildi. Ceset arama çalışmalarının devam edeceği öğrenilirken, şüphelilerin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Ekmekçi Çumra Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title