Haberler

Konut Batağının Son Kurbanı Pilotlar Oldu

Güncelleme:

Esenyurt'da 150'den fazla pilotun da bulunduğu yüzlerce aile 4 yıl önce bir konut projesinden ev aldı. Temel atılmayıp arsa elden gidince, aileler suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Esenyurt bölgesindeki yarım kalan birçok projeden biri de aralık 2010'da kurulan Saylan İnşaat'ın (Saylan Gıda Turizm ve İnşaat Dış Ticaret) giriştiği projeler oldu. Şirket yetkilileri, henüz temeli atılmayan projede bulunan konutları ikili ilişkileri kullanarak pazarlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, Ulaşım A.Ş., İstanbul Halk Ekmek'in yanı sıra Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) konutların pazarlandığı yerlerin başında yer aldı.

HAVAYOLU ÇALIŞANLARI DA PARA YATIRDI

PİLVAK üyelerine gönderdiği mesajlarda, projenin kendi denetimlerinde yapılacağını, şirket hesaplarına yatırılacak paraların bloke edileceği bilgisi paylaşıldı. Havayolu çalışanlarına satılan dairelerin fiyatı 70 bin TL olarak belirlendi. THY'de görevli pilotlarının da aralarında bulunduğu 300'e yakın havayolu çalışanı ile sözleşme imzalandı.
Sözleşmelerin bir bölümü PİLVAK merkezinde imzalandı. Paralar, Saylan İnşaat'ın banka hesabına yatırıldı. Şirket sahipleri, projelerin yapılacağı arsaların kendilerine ait olduğunu belirtti. Evler 24 ay içinde teslim olacaktı. Tapular ise sözleşmeden 3 ay sonra teslim edilecekti.

ARSADA ONLARCA HACİZ

Ancak zaman geçtikçe projeden bir hareket olmadığını gören daire sahiplerinin huzursuzluğu artama başladı. Şirket yetkilileri, sorunun bölgedeki imar sorunundan kaynaklandığını ifade etti. Bazı ev sahipleri paralarını almak istese de bunu başaramadı. İcra takibi yapan ev sahipleri arsa üzerine haciz şerhi koymaya başladı. Ancak yapılan araştırmalar sonrası arsa üzerinde hem bankanın hem de çok sayıda alacaklının da 90'ana yakın haciz şerhi koydurduğu anlaşıldı. Ev sahipleri ödedikleri paraların izini sürdükçe yeni bilgilere ulaştı. Şirket yetkililerinin kendi paraları ile başka şirketler üzerinden başka projeler geliştirdiğini öğrenen ev sahipleri para yatırdıkları şirketin de el değiştirdiğini öğrendi.

'ORGANİZE DOLANDIRICILIK VAR'

Taraflarla yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamayan ev sahipleri son çare savcılıklara başvurmaya başladı. Hazırlanan suç duyurusu dilekçelerinde, şüphelilerin 'dolandırıcılık' amacı ile hareket ettikleri iddia edildi. Organize bir biçimde yapılan işlemler için çok sayıda şirketin kurulduğunu, paraların başka şirketlere aktarıldığı savunuldu. Suçlanan isimler arasında Saylan İnşaat'ın eski sahiplerinde Osman T., PİLVAK eski başkanı Erhan Ç., İstanbul İl Özel İdaresi'nde daire başkanı olarak görev yapan Bilal D. ile birlikte şirket yetkilileri Ömer Faruk K., Cemal S., M. Ali K.'in adı yer aldı. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenyurt Türkiye Memur Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

lagaluga:

hayırlı işler bol güneşler. maketten ev ticaretine devam.

6
0
yanıtYanıtla
LEBLEBICI:

HERYER HIRSIZ, HERYER YANDAS, HERYER AKP CURUK SISTEMI

3
0
yanıtYanıtla
ela:

proje üstünde ne demek?henüz böyle bişey yok demek. . olmayan bişeye para vermemek gerekirdi. . mağdur olanlar için durum çok üzücü ama paralarını geri almaları imkansıza yakın. . eski püskü de olsa, kanuni alt yapısı-şartları yerinde ev almak daha mantıklı, hiç değilse dişinden tırnağından artırıp yıllarca biriktirdiğin paranı kaybetmezsin

2
0
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

ya akp zaten organize olmuş hırsızlık çetesi baksanıza hergün toplu açılış yapıyor adam daha akıllanmadınızmı milet kanınızı emiyor bu bukelamunlar

1
1
yanıtYanıtla
KEMAL VATANSEVER:

Ali Ağaoğlu Doğum Günü Partisi İçin Sevgilisini Bekledi (17 Mart 2015 – haberler. com) - Ünlü iş adamı, 3 Mart''ta sevgilisi Sofia Larina Moskova''da olduğu için kutlayamadığı doğum gününü gecikmeli bir partiyle kutladı. Yeni barıştığı genç sevgilisi Hazal Mesudiyeli''den tekrar ayrılan Ali Ağaoğlu, 3 Mart''taki doğum gününü önceki akşam Sofia Larina ile birlikte Uludağ''da kutladı. SEVGİLİSİYLE DANS ETTİ- Sevgilisi Sofia Larina, Moskova''da olduğu için doğum günü kutlamasını erteleyen Ağaoğlu, sevgilisiyle çalan müziğe eşlik edip dans etti. Şampanya patlatan Ağaoğlu, doğum günü pastasını da sevgilisiyle kesti.

1
0
yanıtYanıtla
Murat:

Araştırın bakın göreceksiniz AKP nin eli altında olduğunu

1
0
yanıtYanıtla
Hakkı tezmobilWeb@haberler.com:

Her yerden pis kokular gelmeye başladı

0
0
yanıtYanıtla
DİKKAT DİKKAT !!!!!!!!!!:

DİKKAT AKP DİYEN İÇERİ ALINIYOR YAKINDA İNSAN KALMAYACAK aaaaaaa benide aldılar :)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title