Haberler

Konuşarak Öğren ile "İngilizce'yi anlıyorum ama konuşamıyorum" kalıbı tarihe karışıyor!

ilandır
Güncelleme:

Türkiye'de "İngilizce biliyor musun?" sorusunu sorduğunuzda alacağınız yanıtların büyük çoğunluğu "Anlıyorum ama konuşamıyorum" olacaktır. Peki anlıyorum ama konuşamıyorum diyenler neden anlayamıyor veya neden konuşamıyor. Cevap eğitim sisteminde gizli, ancak önce biraz ayrıntıya girelim. Türkiye'de her yıl ortalama 125.000 - 150.000 arası insan ingilizce kursuna gidiyor. Bildiğimiz üzere ilkokullarda 4. sınıftan itibaren ingilizce eğitimi verilmeye başlanıyor. Peki 4. sınıftan 12. sınıfa kadar ingilizce eğitiminden faydalanmış olan bu insanlar ingilizceyi anlamalarına rağmen neden konuşamıyorlar?

Cevap eğitim sisteminde gizli

Ülkemizde ingilizce eğitimleri ilkokuldan başlayarak benzer şekillerde verildiği gibi kurslarda da benzer şekilde verilmektedir, yani dil bilgisi ağırlıklı olarak. Oysa tüm insanlar dillerini dil bilgisi kuralları ile değil, kelime öğrenip cümle kurarak öğrenmektedir. Bir bebek ailesi ve yakın çevresinden öğrendiği kelimeleri birleştirerek öncelikle çok nlnamlı olmayan ancak zamanla anlam kazanan cümlelere çevirmektedir. Bir çocuk artık ilkokul çağına geldiğinde dil bilgisi yapılarını öğrenmeye başlamaktadır. Ancak verilen eğitimlere baktığımızda tüm ağırlığın dil bilgisine verildiğini ve bunun da başarısızlığı körüklediğini görüyoruz.

Başlangıç seviyesinden öteye gidemiyoruz

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, çocuklarımızın %25'i ilkokulda aldıkları eğitimler ile girdikleri seviye belirlemelerinde başlangıç seviyesinde ingilizce biliyorlar. Aynı çocukların %35'inin ortaokul ve lise yıllarında girdikleri dil seviyesi belirlemesinde yine bağlangıç seviyesinde ingilizce bildikleri görülüyor. Mezuniyet sonrası iş hayatına atılan bu çocukların %50'den fazlası ingilizceyi yine başlangıç seviyesinde biliyorlar. Yani aldığımız eğitimler ile ingilizcemiz ilerlemiyor hatta geriliyor.

Kelime öğrenmek ve konuşmak bu işin çözümü

Her yıl çok fazla gencin mezun olduğu ve çok fazla insanın ingilizce kursuna gittiği ülkemizde hala ingilizce konuşma noktasında çok gerideyiz. Bu da "Anlıyorum ama konuşamıyorum" kalıbının gün geçtikçe daha çok duyulmasını sağlıyor. Oysa kelime öğrenip, öğrnediğimiz bu kelimeleri düzenli olarak kullanırsak, yani pratik yaparsak ingilizce gelişimimiz hızlanacaktır. Bu noktada İstanbul Teknik Üniversitesi, KOSGEB bünyesinde doğmuş ve bir bebeğin ana dilini öğrendiği gibi ingilizce öğreten Konuşarak Öğren programı dil bilgisi ağırlıklı eğitimlerin tam tersi bir metot ile ingilizce öğrenmenizi ve bildiğiniz ingilizceyi unutmamanızı sağlıyor. Gani Müjde gibi tanıdığımız birçok ünlü insanın da kullandığı program sayesinde ana dili ingilizce olan eğitmenler ile günlük olarak pratik yapma ve ingilizce öğrenme şansını yakalıyorsunuz.sitesi üzerinden hizmet veren eğitim programında derslere ister sabah 06.00 da isterseniz gece 00.30 da katılabilir ve günlük olarak ingilizce konuşma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title