Haberler

Konsolosların konuğu; Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, İzmir Konsolosluk Erkanı Üyelerinin aylık toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

Konsolosluk Erkanı Üyelerine Ege Üniversitesini tanıtan Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun, Ege Üniversitesi'nin bilimsel alt yapısı, sosyal, kültürel ve sportif olanakları ve kampüs yaşamı hakkında bilgi verdi.

Ege Üniversitesinin üniversite- sanayi işbirliğini üniversite-sektör işbirliğine taşımak istediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun, "Üniversitenin etrafında surlar olmamalı. Üniversitenin kapısı her zaman için herkese açık olmalı. Bu durumu sağlamak benim temel hedeflerimden bir tanesi. Bu hedefi de; Ege Üniversitesi Rektörü olarak üniversitede üretilen teknoloji ve bilimin; sanayide üretime ve katma değere dönüşmesini sağlayarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üniversitede üretilen bilimin ve teknolojinin ülkemize ve insanlığa faydalı ürünlere dönüşmesinin gerekliliğine inanıyoruz. İzmir'deki sanayi bölgeleriyle işbirliğimizi arttırarak hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda sanayicilerimizin de oluşacak bu iklime katkı sağlamalarını bekliyoruz. Tüm bunları hep birlikte hayata geçireceğiz '' diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun'u konuk etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Konsolosluk Erkanı Üyeleri Başkanı Ömer Kaplan ise "Rektörümüz iyi bir hekim olmanın yanında önemli bir bilim insanı. Prof. Dr. Hoşcoşkun özellikle organ nakli konusunda büyük başarılara imza attı. Kendisini ağırlamaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyoruz'' dedi.

Konsolosluk Erkanı Duayeni ve Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach da "Ege Bölgesi'nin en büyük üniversitesi Rektörü olarak toplantımıza katılmanız bizleri mutlu etti. Burada ülkelerini temsil eden değerli konsoloslar ile Ege Üniversitesi başta bilim ve ekonomi alanları olmak üzere pek çok konuda işbirliğini geliştirebilir'' dedi.

Mövenpick Otel'de düzenlenen toplantıya; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ile Almanya, Ürdün, Slovenya, İrlanda, Şili, Ukrayna, Çin, Gürcistan, Kosova, Fas, Makedonya, Malezya, Malta, Romanya, İtalya, Avusturya, Litvanya, Macaristan, Belarus, İzlanda ve Litvanya'nın İzmir ve Ege Bölgesi konsolosları katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Litvanya Almanya İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title