Haberler

Kongo Cumhuriyeti Fetö Okullarını Maarif Vakfına Devretti

ADDİS Kongo Cumhuriyeti'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait 3 okul ve 2 binanın Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devri için mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.

ADDİS Kongo Cumhuriyeti'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait 3 okul ve 2 binanın Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devri için mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.

TMV Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TMV heyetinin, Kongo Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunduğunu söyledi.

Hükümet yetkilileriyle yürütülen görüşmeler sonucunda taraflar arasında mutabakat zaptı imzalandığını ve FETÖ'yle bağlantılı bir anaokulu, bir ilkokul, bir ortaokul ve 2 binanın TMV'ye devredildiğini belirtti.

Bu ülkelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel temsilcisi sıfatıyla gittiğini ve ilgili makamlara Erdoğan'ın özel mektubuyla mesajını ilettiklerini dile getiren Yavuz, Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso'nun, Türkiye'de istikrarın devamını ve 16 Nisan halk oylamasında olumlu bir sonuç çıkmasını temenni ettiğini aktardı.

Yavuz, şunları kaydetti:

"Nguesso, 'İstanbul bize Çin'den daha yakındır. Kongo Cumhuriyeti, Türkiye ile her alanda ilişkilerini geliştirmek istiyor. TMV'nin Kongo'da eğitim ve öğretim faaliyeti gerçekleştirecek olması iki ülke arasındaki ilişkiler adına son derece önemli. Gençlerimizin Türkiye'de burslu eğitim görecek olmasından da son derece memnunuz. TMV, açacağı okullarla tüm dünyada kaliteli nesiller yetişmesine vesile olacak' dedi."

Yavuz ayrıca devralınan okullardaki öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olmaması için eğitime ara vermeyeceklerinin altını çizdi.

FETÖ'yle mücadelenin içeride ve dışarıda devam ettiğini vurgulayan Yavuz, " Afrika'nın neresinde olursa olsun mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

Heyette Yavuz'un beraberinde Türkiye Cumhuriyeti Brazzaville Büyükelçisi Can İncesu ve TMV Afrika Masası Uzmanı İbrahim Baran da yer aldı.

TMV'nin Afrika'da anlaşma imzaladığı ülke sayısı böylece 15'e çıkmış oldu.

Kıtada şimdiye kadar, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Somali, Gine, Nijer ve Sudan'da FETÖ'ye ait 31 okul, 16 bina ve 15 öğrenci yurdunu devralan vakıf, Senegal, Moritanya, Çad, Gabon, Burkina Faso ve Madagaskar'da okulların devir teslim işlemlerine ilişkin anlaşma imzaladı. Ayrıca, Cibuti ve Sao Tome'de Maarif Okullarının açılması için anlaşmalar imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title