Haberler

Komutanlar Devlet Mezarlığı'ndaki Törene Katıldı

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı kapsamında Ankara'da kuvvet komutanlarının katılımıyla Devlet Mezarlığı'nda bir tören düzenlendi.

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı kapsamında Ankara'da kuvvet komutanlarının katılımıyla Devlet Mezarlığı'nda bir tören düzenlendi.

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ardından yeni komuta kademesi ilk kez bir araya geldi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Genelkurmay 2'nci Başkanı Korgeneral Yaşar güler, Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ve Ankara'daki diğer komutanlar katıldı.

Komutanlar yürüyerek Şehitlik Anıtı'nın olduğu bölgeye gelerek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Orgeneral Özel, İstiklal Savaşı şehitlerinin adlarının yer aldığı 'Anıtsal Duvar'a çelenk bıraktı. Orgeneral Özel'in anı defterinde, "Bayrak sevgimizin birlik ve beraberliğimizin ölümsüz sembolleri olan gönlümüzde yaşattığmız şehitler, gösterdikleri azim, feragat, cesaret ve kahramanlıkla yüce milletimizle ilgili çalışmalarımızda daima ilham kaynağı olmuştur, bundan böyle de olmaya devam edecektir. Bugün caydırıcı güç, sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri ile dünyada saygı duyulan Türk Silahlı Kuvvetleri, inanç ve kararlılıkla emanetinize sahip çıkmaya devam edecektir" diye yazdı.

Orgeneral Özel ve komutanlar, Devlet Mezarlığında bulunan eski Genelkurmay Başkanları ve devlet büyüklerinin mezarlarına kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. Orgeneral Özel tören ayrılırken basın mensuplarına dönerek, "Arkadaşlar Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Necdet Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title