Haberler

Komünist Partili Başkanın Gönderdiği Nohutlar Eskişehir'de Tarlaya Ekildi

Tunceli Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu'nun gönderdiği nohutlar Eskişehir'in Alpu İlçesi'ne bağlı Sarıkavak Köyü'ndeki tarlaya ekildi.

Tunceli Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu'nun gönderdiği nohutlar Eskişehir'in Alpu İlçesi'ne bağlı Sarıkavak Köyü'ndeki tarlaya ekildi. Nohutların hasat geliriyle öğrencilere burs verilecek.

Sarıkavak Köyü'nde çiftçi Hasan Özcan, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile görüşerek, daha önce Ovacık'ta uyguladığı projeyi Eskişehir'de gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Özcan, bu görüşmenin ardından Maçoğlu'nun kendilerine ekilmek üzere 300 kilo nohut gönderdiğini belirtti. Hasan Özcan, Ovacık İlçesi'nden gönderilen nohutları Anadolu Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenciyle birlikte Sarıkavak Köyü'ndeki kendisine ait 20 dönümlük tarlaya ekti. Köy muhtarı ve köylülerin de nohut ekimi için 40 dönüm tarla tahsis edeceklerini anlatan Hasan Özcan nohutların hasat geliriyle öğrencilere burs vereceklerini açıkladı. Özcan şöyle konuştu:

"Ovacık Belediyesi ile görüşerek öğrencilerimiz için burs projesi ürettik. Bu Eskişehir ile Tunceli arasında bir kardeşlik projesi. Doğusu,a batısıyla bir kardeş olduğumuzu tüm Türkiye ve dünyaya göstermek adına tarlamızı öğrencilerimize burs vermek amacıyla tahsis ettik. Ovacık belediyemiz de tohum desteği verdi. Projemizin maddi destekten öte manevi destek boyutu var. Öğrencilerimizi üretime katacağız. Balık tutmayı öğretmek istiyoruz. Sadece kendilerine para vermek değil. Öncelikle kendileri burada emek harcayacaklar. Tarlada yetişen nohutları toplama işinde çalışacaklar, bu nohutların pazarlanmasına katkıda bulunacaklar. Bunların karşılığı olarak da burs alacaklar."

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sevilay Derman da, Ovacık Belediyesi'nin "Söz, yetki, karar halka" diyerek başlattığı proje ile halkı üretime dahil etmiştiğini anlatırken, "Orada bu proje bağlamında öğrencilerimiz burs almışlardı. İhtiyacı olanlara gıda yardımı verilmişti. Bizde oradan aldığımızı anlayışla bu tohumları burada serpiyoruz" diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Cemal Onur Demirkaya ise "Bu bir öncü projedir. Güzelden, iyiden yana olan herkesi bu projeye bekliyoruz" dedi.

- Alpueskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Hasan Özcan Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title