Haberler

Komşusunu da Alıp Gelen Gurbetçinin Nikahını Başkan Türel Kıyacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, evlilik paketi almak suretiyle komşusunu da alıp Antalya'ya gelen gurbetçilerin nikahını bizzat kendisinin kıyacağını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, evlilik paketi almak suretiyle komşusunu da alıp Antalya'ya gelen gurbetçilerin nikahını bizzat kendisinin kıyacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde turizmi desteklemek amacıyla başlatılan, "Komşunu da Al Gel" kampanyasına Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'den destek geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı yazılı açıklamada, "Biz de bu kampanyaya evlilik paketi almak suretiyle komşusunu da alıp gelen gurbetçi vatandaşlarımızın bizzat şahsım tarafından nikahlarını kıymak suretiyle destek olacağız." ifadesini kullandı.

"Komşunu da Al Gel" kampanyasının geçen yıl çıktıkları Antalya turizmini tanıtım turu esnasında Almanya'da dile getirdikleri bir husus olduğunu kaydeden Türel, kampanyaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderlik etmesinin ve himayesine almasının kendileri için büyük gurur olduğunu bildirdi.

Avrupa'da yaklaşık 8 milyon Türk vatandaşının yaşadığına dikkati çeken Türel, şunları kaydetti:

"Geçen sene mayıs ayında biz Almanya'da tanıtım turuna çıkmıştık. O zaman da 'Komşunu da al gel' diyerek, yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarımıza bir davette bulunmuştuk. Ardından otelci arkadaşlarımız birçok gurbetçi vatandaşımızın geçen yıl Antalya'da tatil yaptığına şahit olduklarını ifade etti. Bu çok önemli. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da kampanyanın güçlü bir şekilde dile getirilmesi bizim için bir gurur kaynağı. Çok daha iyi bir şekilde amacına ulaşacaktır. Görüyoruz ki politik nedenlerle artık dünyada tatil tercihlerinde bir takım ertelemeler söz konusu olabiliyor. Bu yüzden yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın Antalya'da, Türkiye'de tatil yapması artık bir milli mesele olarak değerlendirilmeli. Başka bir ülkedeki tatil tercihlerini bu süreçte özellikle kendi ülkelerinde yapması çok daha önem arz eden bir husustur. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın sahip çıktığı, liderliğini yaptığı bu proje ile Almanya'da ve yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımızın tatil için başka bir ülkeyi değil Antalya'yı tercih etmeleri en büyük arzumuz beklentimiz."

"Tatil planlarınızı ertelemeyin"

Paris saldırılarından sonra "Teröre inat Paris'e yolculuk" diye bir akım başlatıldığını hatırlatan Türel, terörün, insanların normal hayat akışını değiştirmeye yönelik bir olgu olduğunu, tatil tercihleri ertelendiğinde ya da iptal edildiğinde, "terörün değirmenine su taşınmış" olacağını ifade etti.

Türel, açıklamasında, "O yüzden mutlaka ve mutlaka insanların tatil tercihlerinde erteleme veya iptal yapmaması gerekir. Elbette güvenlik terörün vazgeçilmezi, olmazsa olmazı, ama bu noktada bütün hassasiyetlerimizle özellikle kendi milli meselemize sahip çıkmak kaydıyla kendi ülkemizde gurbetçi vatandaşlarımızın tatil yapması çok büyük önem arz ediyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Menderes Türel Almanya Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title