Haberler

4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti

Güncelleme:

Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan ve kardeş ülke Azerbaycan'ın komando birliklerinin katıldığı Commando Ex 2016 tatbikatı nefes kesti. Tatbikatta Bulgar bir komutan, pişmiş kurbağa bacağı yedi.

Terörizmle mücadelede birliklerinin eğitim ihtiyacını karşılayan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan ve kardeş ülke Azerbaycan'ın komando birliklerinin katıldığı Commando Ex 2016 tatbikatına ev sahipliği yaptı. Ortak tatbikatı Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, beraberindeki komutanlarla birlikte izlerken, üç ülkeden gelen komutanlara da İngilizce olarak tatbikatın aşamaları anlatıldı.

TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI

136 personelin görev aldığı ve plastik mermilerin kullanıldığı tatbikatta senaryo gereği Çok Uluslu Özel Görev Kuvveti, insani yardım faaliyetlerinin sürmesi ve BM konvoylarının devamının sağlanması amacıyla, terörist unsurlarca ele geçirilen havaalanında yeniden kontrol sağlamak için harekete geçti. Bunun için ilk hedef, Karaburun bölgesindeki kıyı başının güvenliğinin sağlanması oldu. Kıyıya 400 metre yaklaştıktan sonra bindikleri botlarda kürek çekerek farklı noktalardan sessizce karaya çıkan komandolar, önce etraftaki teröristleri etkisiz hale getirdi, ardından terör noktalarına sis bombalarıyla girdi. Teröristlere ait hava savunma bataryaları imha edilerek hava sahası yaklaşma koridoru emniyete alındı. Teröristlerce muhabere istasyonu olarak kullanılan tesisin imha edilmesi için komando birlikleri taktik akın gerçekleştirdi. Bir tepenin yamacından sessizce inen komandolar, nöbetçi teröristleri etkisiz hale getirdikten sonra, diğer terörist gruplarla irtibatın kesilmesini sağladı. Ortak tatbikat, havaalanının yeniden ele geçirilmesiyle son buldu.

ONLAR İÇİN ENGEL YOK

Commando Ex 2016 tatbikatı kapsamında kule tırmanışı ve inişi ile su engeli gösterisi de yer aldı. Su engeli kapsamında eğitim alan komandolar su üzerinde alevler çıkan platformun altından dalarak geçti. Daha sonra daldığı kanaldan çıkmayı başardı. Komandoların balçık arazide ve bataklıkta nasıl ilerledikleri de görüldü.

KURBAĞA BACAĞI, YILAN, BILDIRCIN

Komandoların zorlu coğrafi şartlarda doğada yakaladıkları kurbağa, yılan, bıldırcın, gibi hayvanların nasıl temizlendiği ve pişirildiği Komando Marketi bölümünde anlatıldı. Burada Bulgar bir komutan, pişmiş kurbağa bacağını tadarken lezzetli olduğunu söyledi.

YÜKSEKTEN GÖLE ATLADILAR, KULEDEN SANİYELER İÇİNDE İNDİLER

Yüksek bir noktadan Eğirdir Gölü'ne atlayan bir komando yüzerek halata tırmanırken, kendini yüksek noktadan göle bırakan komandolar da yüzerek kıyıya çıktı.

İşte nefes kesen tatbikattan kareler;

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Azerbaycan Gürcistan Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Adınızı Yazın:

Bu kadar tatbikat yapiyosunuz da gercek te milyonluk ucak tank top mermisiyle bombardimana tutuyosunuz sonra komandolari yolluyosunuzsanki kendileri gitmis savasmis gibi bukadar buyuk ordunuz var kandile daha niye girilmedi acaba operasyonlar sirasinda sivilleri oldurup terorist diye gostererek oldurulen pkkli sayisini yuksek gosteren siz degilmisiniz

10
32
yanıtYanıtla
zaza12:

bunlar domuz bile yer

5
33
yanıtYanıtla
TÜRKİYE-21:

Size özgü birşey o. Biz müslümanız domuz eti yemeyiz

yanıt33
yanıt2
mali:

Şafak sayanlara da bu eğitim zorunlu kılınmalı . .

12
2
yanıtYanıtla
çetin kaya:

kurbağa bacağı ihraç ediyoruz yahu komando yemiş sorunmu

11
2
yanıtYanıtla
floki:

doguda zeten kurbaga yenır filme bile konu olmus bunu mu abartıyorlar

2
11
yanıtYanıtla
strateji:

Türkiye, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Gürcistan, Türkmenistan, Tataristan, Bosna hersek, Katar , Pakistan birlik olup Rusya, Esad, Ermenistan, Kırgızistan, Kazakistan, İran ve İsraile karşı dik durmalıyız.

8
4
yanıtYanıtla
adem:

yeyilir herkez yer tavuk gibi tadı var deneyin bacağını yıyonuz sonuçta

3
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

özel kuvvetlerde çiğ bile yersiniz yeri geldiğinde. youtube''da videoları var açıp izleyin görürsünüz.

5
1
yanıtYanıtla
uzman çavuş:

uzman falan dersen yada paralı asker desen neysede mama çocuklarını solan subaylarını bize asker diye yutturma

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title