Haberler

Komandolar PKK'lıların Peşinde

İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 20 metre kadar yaklaşan PKK'lı grup roketli saldırı düzenlerken, diğer gruplar ise tepelerden yaylım ateşi açtı Siirt'in Pervari ilçesine ana trafodan elektrikleri kestikten sonra sızan bir grup PKK'lı İlçe Emniyet Amirliği binası ile lojmanlarına 20 metre kadar yaklaşarak rokeatarlı saldırıda bulundu.

İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 20 metre kadar yaklaşan PKK'lı grup roketli saldırı düzenlerken, diğer gruplar ise tepelerden yaylım ateşi açtı

Siirt'in Pervari ilçesine ana trafodan elektrikleri kestikten sonra sızan bir grup PKK'lı İlçe Emniyet Amirliği binası ile lojmanlarına 20 metre kadar yaklaşarak rokeatarlı saldırıda bulundu. Atılan iki roketin isabet ettiği Emniyet Amirliği'ndeki görevli polisler teröristlere anında karşılık verdi. İlçe Emniyet Amirliği'nin karşısındaki tepelerde saklanan diğer PKK'lılar da ilçe Emniyet Amirliği binasına yaylım ateşi açtı. İlçe sakinleri çatışmanın yaklaşık 2,5 saat sürdüğünü ileri sürerken, Valilik ise, 50 dakika sürdüğünü açıkladı. Çatışmada yaralanan 1'i ağır 5 polis memuru Siirt devlet hastanesinde, 3 asker ise Siirt asker hastanesinde tedavi altına alındı. Çatışmadan sonra Siirt'ten gönderilen takviye güvenlik güçlerinin de katılımıyla PKK'lıların kaçtığı Herekol ve Besta vadilerinde hava destekli geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

ÖNCE ELEKTRİKLERİ KESTİLER

Siirt'in Pervari ilçesindeki İlçe Emniyet Amirliği binası ile lojmanlarına düzenlenen ve 1'i ağır 5 polis memuru ile, 3 askerin yaralandığı çatışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 21.05 sıralarında sayıları henüz belirlenemeyen bir grup PKK'lı ilçe girişindeki ana trafodan elektrikleri kestikten sonra ilçeye sızdı. İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 20 metre kadar yaklaşan PKK'lılar iki adet roket fırlattı. Roketler ilçe Emniyet Amirliğinin dış duvarlarına isabet edip patlarken, uzun namlulu silahlarla da ateş açıldı. İlçe Emniyet Amirliği'ndeki polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma başlarken, Emniyet Amirliği'nin karşısı ve arkasındaki tepelerde saklanan ve sayıları henüz tam olarak bilinmeyen PKK'lılarda ağır silahlarla yaylım ateşi açtı. İlçe Emniyet Amirliğinin yanında bulunan İlçe Asayiş Komando Bölük Komutanlığındaki askerlerde PKK'lıların gizlendiği yerleri ağır silahlarla ateş altına alarak polislere destek verdi. Açılan ilk ateş ve roketli saldırıda, özel harekat polis memuru Veysel Doğru ağır şekilde yaralanırken, özel harekat polis memurları Abdülkadir Altun, Arif Zengin ile polis memurları Mehmet Kemal Karakaş, İsrafil Çakır ile Pervari İlçe Asayiş Komando Bölük Komutanlığında görevli askerler Ramazan Aydemir, Soner Gördü ile Uğur Karamazı hafif şekilde yaralandı. Çatışmadan sonra PKK'lılar Herekol dağı ile Besta vadisine kaçtı. ilçe sakinleri, çatışmanan yaklaşık 2,5 saat sürdüğünü ileri sürerken, Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise çatışmanan 55 dakika sürdüğü bildirildi. Çatışma nedeniyle ilçe Emniyet Amirliği'nin arkasındaki tepelerde çıkan yangın ise sabah saatlerinde vatandaşlar ve Belediye İtfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürüldü.

Çatışmadan sonra ilk müdahaleleri Pervari Devlet Hastanesinde yapılan yaralı polis ve askerler daha sonra Skorsky helikopterleri ile Siirt'e getirildi. Yaralı polisler devlet hastanesinde, yaralı askerler ise Siirt Asker Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bu sabah saatlerinde Siirt valisi Musa Çolak ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Devlet Hastanesi ile Asker hastanesindeki yaralı asker ve polisleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

KOMANDOLAR PKK'LILARIN PEŞİNDE

Pervari'de İlçe Emniyet Amirliği'ne düzenledikleri saldırıdan sonra Herekol dağı ile Besta vadisine doğru kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sabah erken saatlerde Siirt'ten takviye olarak gönderilen Jandarma Özel Harekat Birliklerinin de katılımıyla geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyonlarda, jandarma komandoların bir bölümü karadan Herekol dağının kritik noktalarına giderken, Skorsky helikopterleri ile askerler Besta vadisine indirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Pervari ilçe merkezinde ise durumun sakin olduğu kaydedildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, elektriklerin kesildikten sonra sayıları tespit edilemeyen bir grup PKK/Kongra gel terör örgütü mensubunca Pervari İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası ile lojmanlarına yönelik 2 adet roketli saldırı gerçekleştirildiği ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldıktan sonra çatışma çıktığı belirtildi. Valilik açıklamasında şunlar yer alıyor:

"16.07.2010 günü saat: 21.05 sıralarında ilçe genelinde elektrik akımlarının kesilmesi sonrasında sayıları tespit edilemeyen bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubunca Pervari İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve lojmanlarına yönelik, İlçe Emniyet Amirliği karşısından ilk etapta 2 (iki) adet roketli saldırı gerçekleştirilmiş ve akabinde uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştır.

Pervari İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince anında ateş ile karşılık verilmiş, silahlı çatışma saat:21.55'e kadar aralıksız olarak devam etmiş, bu saatten sonra ise yer yer değişik noktalardan taciz atışları devam etmiştir.

Açılan ilk ateş ve roketatarlı saldırı sonrası polis memurları Mehmet Kemal Karakaş, İsrafil Çakır, özel harekat polisleri Abdulkadir Altun, Arif Zengin hafif şekilde,özel harekat polisi Veysel Doğru ise ağır şekilde olmak üzere toplam (5) Polis Memuru yaralanmış,

Ayrıca;

Pervari İlçe Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emrinde görevli Ramazan Aydemir, Soner Gördü, Uğur Karamazı isimli (3) üç asker hafif şekilde yaralanmıştır.

Yaralı güvenlik görevlilerimiz Pervari Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Siirt'e intikal ettirilmiş, Siirt Asker Hastanesi ve Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır"

Turan KOYUNCU - SİİRT / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title