Haberler

    Kolombiya'da Boğa Güreşi Karşıtları Sokağa İndi

    Güncelleme:

    Kolombiya'da dört yıl aradan sonra boğa güreşinin tekrar yapılmaya başlanması, hayvan hakları savunucularını sokağa döktü. Polisin sert müdahalesi ile meydanlarda arbede yaşandı.

    Kolombiya'da dört yıl aradan sonra boğa güreşinin tekrar yapılmaya başlanması, hayvan hakları savunucularını sokağa döktü. Başkent Bogota'daki La Santamaría arenası önünde toplanan yüzlerce kişi, güreşleri protesto etmek isteyince polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

    "BU BİR GELENEK DEĞİL, İŞKENCE"

    Protestoculardan birisi, "Bunun siyasi bir karar olduğu çok açık. Eski belediye başkanı boğa güreşine karşı açık bir tutumu vardı. Bu yüzden yasakladı. Fakat yeni gelen belediye başkanı beğenmeyenler olabileceğini fakat sevenlerin de izlemek de özgür olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı. Bir diğeri ise, "Biraz insani ve medeni olalım. Bu bir gelenek değil. Bu olsa olsa işkence." dedi.

    SOL GÖRÜŞLÜ BAŞKAN 4 SENE ÖNCE YASAKLADI

    Bogota'nın bir önceki sol görüşlü belediye başkanı boğa güreşini 2012'de yasakladı. Ancak sonrasında anayasa mahkemesi Kolombiya'nın kültürel mirasının bir parçası olduğu ve engellenemeyeceği yönündeki kararıyla yasağı kaldırdı.

    HER YIL 24 BİN BOĞA ÖLDÜRÜLÜYOR

    Polisin protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği gösterilerde birkaç kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Boğa güreşiyle tanınan ülkelerin başında gelen İspanya'da her yıl 24 bin boğanın öldürüldüğü belirtiliyor.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Kolombiya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title