Haberler

Köln'de Suriyeli Mülteci Çocukların Yaptığı Resimlerden Sergi Açıldı

Dha DIŞ HABER- Almanya'nın Köln kentinde, Ressam Hasan Hüseyin Deveci'nin yürüttüğü Resim ve Sanat Terapisi Projesi'ne katılan Suriyeli mülteci çocukların resimlerinden oluşan bir sergi açıldı.

Dha DIŞ HABER-

Almanya'nın Köln kentinde, Ressam Hasan Hüseyin Deveci'nin yürüttüğü Resim ve Sanat Terapisi Projesi'ne katılan Suriyeli mülteci çocukların resimlerinden oluşan bir sergi açıldı. 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Hasan Hüseyin Deveci'nin atölyesinde açılan sergiye çok sayıda davetli katıldı. 2014 yılı Eylül ayından bu yana devam eden projenin amacı resim terapisi yoluyla çocukların zihinlerinden savaşın izlerini silmek. Proje sayesinde çocukların resim yaparak rahatladıklarını belirten Ressam Hasan Hüseyin Deveci, projenin çocukların Almanca öğrenmelerine de katkı sunduğunu ifade etti. Deveci, "Çocuklar savaşı ve iltica için yollarda yaşadıklarını belki doğrudan anlatamıyorlar. Ama yaptıkları resimlere bunu yansıttıklarında ve daha sonra o resim üzerine konuştuğumuzda rahatlıyorlar" dedi. Kölnlü Sanatçı Hıdır Kalay da sergide bağlamasıyla mini bir konser verdi.

Görüntü dökümü

-Ressam Hasan Hüseyin Deveci ile röportaj

-Çocukların resimlerinden görüntüler

-Sanatçı Hıdır Kalay bağlama çalarken

-Sergiden genel görüntüler

Haber- kamera Hakan AYTAŞ- KÖLNDHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Köln Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title