Haberler

Köln'de STK'lar Paris'teki Terör Saldırısını Kınadı

Güncelleme:

Köln'de, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları, Paris'te 7 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Almanya'nın Köln kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde (DİTİB) düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları, Fransa'nın başkenti Paris'te 7 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen terör saldırısını kınadılar. Ortak basın bildirisinin okunduğu toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri terör ve şiddete mesafeli oldukları mesajını verdiler.

Bildiride imzası bulunan 13 kuruluş adına açıklamayı okuyan DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, "Paris'teki terör saldırısı hepimizi şoke etti ve özellikle Müslümanları derinden etkiledi. İnsanların ölmeleri, bir milletin bütünüyle yara alması ne İslamla ne de dinle bağdaştırılabilir. Bu eylemi sadece sert bir şekilde kınamakla kalmıyor, aynı zamanda endişeye kapılmama ve bölünmeme çağrısı yapıyoruz" dedi.

TERÖRÜ KINAMAK İÇİN SOKAĞA İNECEKLER

Önümüzdeki günlerde Paris'teki terör saldırısını kınamak için bir miting düzenleyeceklerini belirten Alboğa şunları söyledi: "Evvelki gün bir araya geldik ve ne yapabiliriz diye düşündük. Bir miting yapma fikrimiz var. Ancak bunu ne zaman yapalım, nerede yapalım konusunda şu anda ittifak edebilmiş değiliz. Pazartesi, salı gibi kısa bir zamanda olabilir veya ileri bir tarihte büyük bir miting olabilir. Bu konuda istişarelerimiz devam ediyor. Ancak bir noktada ittifak ettik, mutlaka Alman toplumuna mesajımızı daha iyi ulaştırmak adına bir miting yapmak istiyoruz."

İSLAM DÜŞMANLARININ İŞİNE YARAYACAK

Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya, Almanya'daki Müslümanların son zamanlarda kendilerine yönelik artan saldırılar nedeniyle endişeli olduklarını, Paris'teki olayın bu endişeyi artırdığını belirtti. Ali Kızılkaya şöyle konuştu: "İslam düşmanlarının bunu kullanarak İslam düşmanlığını daha da körükleyeceğini, normal vatandaşın kafasını karıştırma ortamının onlar açısından daha müsait olacağı endişesini taşıyoruz. Ama şunu da söylemek lazım siyasette çok sağduyulu sesler geldi. Başbakan Yardımcısı Gabriel, 'Bunu hiç kimse İslam düşmanlığına ve İslam karşıtlığına fırsat bilmesin' dedi. Bunlar önemli beyanlar."

TERÖRE BULAŞANLARLA ZATEN YAKINLIĞIMIZ YOK

Her terör olayından sonra Müslümanlardan açıkça tepki göstermeleri ve terör gruplarına mesafe koymaları istendiğini hatırlatan İslam Toplumu Milli Görüş'ün Genel Sekreter Yardımcısı Murat Gümüş ise, "Bu gibi durumlardan sonra Müslümanlardan, bu gibi olaylara veya bu gibi insanlara mesafe koymaları bekleniyor. Mesafe beklentisi burada pek tutarlı olmayabilir çünkü mesafenin olabilmesi için arada bir yakınlığın olması gerekiyor. Bu insanlara bir yakınlık hissettiğimizi zaten söyleyemeyiz. Bu gibi insanlar bizim camilerimizde yetişen insanlar değil, tamamen dışımızda olan insanlar" dedi.

HANGİ KURUMLAR KATILDI?

Toplantıya DİTİB, İslam Kültür Merkezleri Birliği, İslam Konseyi, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi, İslam Toplumu Milli Görüş, Avrupa Türk-İslam Birliği ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin temsilcileri katıldı.

Avrupa Caferiler Birliği, Almanya Alevi İslam Birliği, Avrupa Ehlibeyt Alevi Birliği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Türk- Alman Yazarlar Birliği toplantıda temsil edilmedi, ancak desteklerini belirttiler. - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Paris Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title