Haberler

Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a 'Zekat' Cevabı

Menemen Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın “Sizin 10 yıldır İzmir’e yaptıklarınız, bizim yaptıklarımızın zekatı kadar bile değil” sözlerine yanıt verdi.

Menemen Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın "Sizin 10 yıldır İzmir'e yaptıklarınız, bizim yaptıklarımızın zekatı kadar bile değil" sözlerine yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Menemen Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan ve 7 milyon 724 bin liraya mal olacak "Menemen Belediyesi Yeni Hizmet Binası"nın temeli, ilçede düzenlenen törenle atıldı. Törene katılan Kocaoğlu, buradan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın "Sizin 10 yıldır İzmir'e yaptıklarınız, bizim yaptıklarımızın zekatı kadar bile değil" sözlerine yanıt verdi. Kocaoğlu, "İzmir merkezi bütçeye 2012 yılında 37.5 milyar lira katkıda bulunmuştur. Merkezi hükümet 2013 yılında 738 milyon lira yatırım yapmıştır. 37.5 milyar lirayı 750 milyon liraya böldüğümüzde, bu oran 50'de bir bile değil. ya zekatı biz bilmiyoruz, ya siz hayatınız boyunca zekat vermediniz, hesabı şaşırıyorsunuz. Siz hiç tapeleri çıkan havuzların zekatını verdiniz mi? Yüce Rabbim havuzun zekatını kabul eder mi?" dedi.

"ÇİÇEK ALIMINI İLK BİZ BAŞLATTIK"

Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bayındır'a giderek çiçek alım sözleşmesi yaptığını ve burada "Sizin 10 yıldır İzmir'e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı bile değil" diye konuştuğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Bayındır'da çiçek alımını ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığını ve bilimsel destek verdiklerini söyledi. Kocaoğlu şöyle konuştu: "Bayındır çiçekçiliği hem kalitede hem de çeşitlilikte çağ atladı. Siz de şimdi gelip bunu alıyorsunuz. Çok iyi, biz de seviniyoruz, teşekkür de ediyoruz. Bayındır çiçekçiliğini, Bademli fidancılığını, Bademler çiçekçiliğini ve Tire süt ürünlerimizi zaten Ege Bölgesini ve Türkiye'de tanıtmak ve dünyaya pazarlamak istiyoruz, dünya insanıyla buluşturmak istiyoruz. Ne güzel bir rekabete girdiniz. İlk defa 2011 seçimlerinden önce, bir de şimdi çiçek almaya geldiniz. Bayındırlı çiçek üreticileri adına İzmir'e bıraktığınız para için teşekkür ediyorum."

"VALİMİZ SADECE SAYIN ADAYLA BİRLİKTE AÇILIŞ YAPIYOR"

Konuşmasında İzmir Valisi Mustafa Toprak'a da yüklenen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim Valimiz, sadece sayın adayla birlikte açılış yapıyor. Dün Bayındır'da iki sene önce hizmete girmiş PTT binasını açtılar. Bir tarafta PTT Genel Müdürü, bir tarafta Vali. Sonra bir hayırseverin yaptığı yurdu açtı. Geçenlerde Gaziemir'de bir hastane açılışı vardı. Araziyi Gaziemir Belediye Başkanımız verdi. Büyük bir hafriyat vardı. Belediye Başkanımız hafriyatın altında ezilecekti, hafriyatı biz yaptık. Hastane binasını rahmetli Salih İşgören Vakfı yaptı. Ama açılışı bunlar yaptı. Anlayışları bu; şov yapalım. Bir de 7 bin 70 projeden bahsediliyor. Sayın Başbakan da kente geldiğinde 773 projenin açılışını yapmıştı. Açılış 5 dakika sürmedi. Niye? Çünkü öyle bir proje yok."

"Kul hakkı yemeden, vatandaşın, milletin malını, kendi malından fazla koruyarak, yetim hakkına el uzatmadan çalışıp İzmirlilere layık olmaya çalıştıklarını" söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Benim arkadaşlarım operasyon yapıldığı zaman polisin, hakimin, savcının yeri değişmedi. Gittik alnımız ak, yüzümüz pak hesap verdik. 22 ay yattılar içeride ne para vardı evlerinde, ne pul vardı, ne kutular vardı, ne elbise torbaları vardı. Ama bunlar 57 günde çıkıyor. Bir kısmı savcılar, polisler, hakimler ayarlandıktan sonra ifade vermeye gidiyor. ve çok yakında o İranlı kişi de dışarıya çıkacak. Banka müdürü gibi. Bacanak gibi tutuklanmayacak. 2014 yılı inşallah bu memlekete, hayırlı uğurlu gelir. İnşallah sağlıklı, dürüst insanlar iş başına gelir."

ŞAHİN: "AZİZ KOCAOĞLU BİZİ ÇUKURDAN KURTARDI"

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise ilçelerinde tarihi bir günü daha yaşadıklarını belirterek, artan nüfus ve 2009 yılında bağlanan yeni beldelerle birlikte hizmet binalarının yetersiz kaldığını kaydetti. İlçenin ihtiyacı olan yatırımlar nedeniyle yeni hizmet binası yapmayı ertelediklerini de söyleyen Şahin, "Cumhuriyet Meydanı'nı yaparken rakip siyasi partiler 'Başkan bu çukurda boğulacak' demişlerdi. Ama öyle bir el vardı ki o elin sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızdı. O bizi bu çukurdan çekip aldı. Tepe Sosyal Tesislerini yaparken de 'tepetaklak gidecek' dediler. Ne çukurda boğulduk ne de tepetaklak gittik. Bize uzanan öyle bir el vardı ki o el Aziz Kocaoğlu'nun elinden başkası değildi. Bu bina bize en az 50 yıl hemşehrilerimizin hizmetlerine katkı koyar. Bu binada öyle bir çalışacağız ki bize vereceğiniz güç ve destekle Atatürk'ün çizgilerinden vazgeçmeden sosyal demokratlık anlayışı ile birlikte 5 sene daha aşk ile şevk ile görev yapmaya devam edeceğiz" dedi. Şahin ayrıca, Menemen ilçesinde yerel seçimlerde oylarını en çok artıran ilçe olacaklarını ve belediyenin anahtarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sunacağına dair söz verdi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde tesisin temeli atıldı. Şahin ayrıca Başkan Kocaoğlu'na yöresel Menemen vazosu hediye etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Menemen Belediyesi Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title