Haberler

Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a 'Paralel' Eleştirisi

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 100 körüklü otobüsün ilk 30 adedi düzenlenen törenle hizmete alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın ' seçim bildirgesi'ni topu tuttu.

Başkan Kocaoğlu, "Paralel devletten sürekli şikayet edenler, İzmir'de bizim yaptıklarımızın isimlerini değiştirerek 'Paralel Projeler' üretmişler" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün satın aldığı 100 körüklü otobüsün ilk 30 adedi düzenlenen törenle hizmete alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi adayı Aziz Kocaoğlu, konuşmasına babasının vefatı dolayısıyla taziye dileklerini iletenlere teşekkür ederek başladı. Başkan Kocaoğlu, "Bana yaşamım boyunca sağa sola yalpalamadan dik durmayı, haksızlığa boyun eğmemeyi öğreten babamın vefatı nedeniyle başsağlığı dileyenlere teşekkür ederim. Acılar paylaşıldıkça azalır" dedi.

Metropollerin en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirliler'in daha konforlu, güvenli ve hızlı seyahat edebilmesi için toplu ulaşım sistemlerini sürekli yenilediklerine dikkat çekti. Başkan, "Kentimize en son teknolojiyle donatılmış 30 yeni körüklü otobüs daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek ay 30 adet, Nisan ayında da 40 adet yeni otobüsle mevcut filoya 100 yeni araç kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Paralel proje

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasının ikinci bölümünde Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın ' seçim bildirgesi'ne önemli eleştiriler getirdi. Bildirgede yer alan başlıkları 'ilginç' olarak nitelendiren Başkan Kocaoğlu Ak Parti'nin seçim bildirgesinde, aday Binali Yıldırım'ın her fırsatta övgüyle bahsettiği Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin hiç geçmediğine dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu, "Erdoğan'ın adı yok. AK Parti logosu ise sadece son kapakta var. İzmir ile ilgili hiç ilgisi olmayan dergiyi hepiniz hatırlıyorsunuz. O dergide de Genel Başkan yoktu. Bir problem var. Bunu siz de benim kadar takdir ediyorsunuz. Problem çift taraflı ama kim kendini kurtarabilir, ona kar diye bakıyorlar.1414 projenin rakamına nasıl ulaştıkları bir türlü anlayamadık 'Paralel devlet'ten sürekli şikayetçi olanlar, İzmir'de bizim yaptığımız işlere 'paralel projeler' üretmişler" dedi.

'Ben yaptım oldu'yla iş yapılmaz

Paralel projeler olarak nitelendirdiği projelere örnekler veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu :

"Üç bölgede imalat çalışmalarına başladığımız, İzmirDeniz kıyı tasarım projemizi, Ak Parti adayının dosyasında görmek bizi çok mutlu etti. Biz bu projeyi, İzmir'de çalışmış, İzmir'le ilişkisi olan 100'ü aşkın mimar ve tasarımcıyla iki senede ürettik. Al ordan yaz buraya, bu proje değil. Yüzülebilir Körfez için hazırladığımız projenin adını değiştirip ekolojik yaşam koridoru koymuşlar. Ben yaptım oldu mantığıyla iş yapılmaz. Konak ve Sabuncubeli Tünelleri'nde olduğu gibi zemin etüdü yok, proje yok, planlara işlenmemiş. İhale, benim bile çocukluğumdan kalma çevre yolu projesine angaje edilmiş, yani ihalesi yok" dedi.

İzmir'i bilmezseniz böyle açığa düşersiniz

Ak Parti adayının paralel projelerine örnek olarak kentsel yenileme ve sağlıklaştırma alanlarında, adayın Hayat İzmir internet sitesinde belirttiği alanları veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu alanlar, sıra numarasına kadar bizimkiyle tıpa tıp benzeşiyor. Kentsel dönüşüm çalışma, emek istiyor, ranta değil insana yönelik çalışma istiyor. Kentsel dönüşüm, gönüllü ve vatandaşla beraber, oradaki rantı maliyetler hariç sadece orada yaşayan insanlara verilerek yapılır. Bir diğer konu, taksiler cep telefonuna girecek diye yazmışlar. Büyükşehir Belediyesi olarak bunu zaten yapıyoruz. Bunu, taksiciler de vatandaş da zaten biliyor. Hadi bir şeyi bilmezsin de, esas problem bu ayrıntıları değil, İzmir'i bilmemekte. İzmir'in nasıl bir yönetim anlayışı olduğunu bilmemekte. İşte böyle açığa düşersiniz" dedi.

Bu ayıp değil, ayıp ötesi bir şey

Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Yüzyılın Şehircilik Hareketi kapsamında İzmir'de akıllı trafik sistemi kuracağız demişler. İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyada sadece üç dört kentte olan tam adaptif sistemin ihalesine çıktı. İhale sürecine itirazlar var. Süreç bitince bunların akıllı sistem dediğinin fersah fersah önünde bir sistemi getireceğiz. Yakında açılışını yapacağımız Üçyol-Fahrettin Altay metrosu da var. Bunu da biz yapacağız diyorlar. Sıkılmadan arşive yazıyorlar. Bu ayıp değil, ayıp ötesi bir şey"

O kafadan bizim projelerimiz çıkmaz

Ak Parti adayı Yıldırım'ın seçim projelerini değerlendirmeye devam eden Başkan Kocaoğlu, bildirgede süt toplama merkezleri ile organik pazarlara yer verildiğini belirtti. Başkan Kocaoğlu, "Bunları zaten yıllardır yapıyoruz. Sütü bize sormayın, kendinize sorun. Okul sütünde nasıl iflas ettiğinizi hatırlayın. Biz, okul sütü de dağıttık. Çok şükür kimsenin başı ağrımadı. Şimdi imza karşılığında 120 bin çocuğumuzun evine süt götürüyoruz. Böyle bir lojistiği aklınız alıyor mu? Bu ancak insanı, vatandaşı, çocukları, gelecek kuşakları sevmekle ve inançla yapılır. Başka işleri düşünmekle bu iş olmaz. O kafadan bu projeler çıkmaz. Akan proje diye ortaya getirdikleri proje de bizim yıllardır uyguladığımız abla-ağabey-kardeş projemizin kopyasıdır" diye konuştu.

Hükümetin başından 'cevap yok'

Adayın jeotermal sera bölgesi kurma projesine değinen Başkan Kocaoğlu, "Peki sorarım size. Seferihisar'da yapmak istediğimiz ama arazi için bir türlü izin vermediğiniz jeotermal sera bölgesi için bugüne kadar ne yaptınız? Hükümetin başına, geçen Eylül ayında bir mektup yazdım. Jeotermal yatırım için 7 milyon lira kaynak ayırdık, mevcut hazineye ait 220 dönüm alanı verin, ayrıca Askeriye'nin tatbikat alanı içinden de 500 dönem yer verin. Tamamen ihracata çalışacak şekilde sera yapalım dedik. Dönüm başına bir kişiye istihdam sağlayacak dedik.

Her zaman olduğu gibi bu mektubumuza da 'cevap yok'!. Niye o kaynak çürüyor, yerin altına kalıyor. Tarım başka türlü kalkınmaz. Tarımın kalkınmasındaki en önemli noktalardan birisi seracılığı, organik ve iyi tarımı yaygınlaştırmaktır. Sayın aday, mezbaha konusunda ise, modern mezbaha ve et kombine tesisleri kuracağız diyor. Eğer bunda samimi ise, Milli Emlak'ın fahiş fiyatla çıkarıp kapattığı Buca'daki et entegre tesisinin yeniden açılması için harekete geçer. Elimizden gasp edip aldığı et entegre tesisini geri verin. Fiyatı 27 milyon lira tuttunuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne vermeyeceğiz dediniz, bize kazık atmak için bunu yaptınız. Siz niye kuruyorsunuz? Var burada, elimizden alındınız, gasp ettiniz. Kurmazına gerek yok, verin Büyükşehir'in hakkını, verin çalıştıralım. Kaç defa söyledim. İzmir'in Bakanı ve Milletvekili olarak ne yaptınız

Zahmet etme. Biz Ödemiş'te et entegre tesisinin temelini attık, yakında açacağız. Başka yerde de açarız. O Kaynaklar'da yaptığın iş gasp. Bu sizin İzmir'e, çiftçisine, hayvancılığına nasıl baktığınızın vesikalı ispatıdır. Önce bunu temizleyin" diye konuştu.

Kusura bakma, İzmirli bunu yemez

Uzun zamandır gündemi meşgul eden statlar konusuyla ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, "Örnekköy'e yeni stat yapacağız diyorlar. Aylardır, yıllardır bağırıyorum. Dilimde tüy bitti. Madem öyle, yıllardır 'Örnekköy'deki araziyi devredin, oraya içinde stat olan spor kompleksi yapalım' diyen Büyükşehir Belediyesi'nin önünün neden açmadınız? Neden engel oldunuz? Bangır bangır bağırıyoruz. Faruk Özak Bey'le yapıyorduk, diğer bakan geldi, yeni bakana da mektup yazdım, bu statları şuralara değil buralara yapmamız gerek diye. Ama ham yapacaklar ya, AVM yapacaklar ya onun peşinde koşuyorlar ya, vermediler.

İzmir'deki Organize Sanayi Bölgeleri'nin teşvik sorunu çözülecek demişler. sanayiciler, ihracatçılar, dernekler bangır bangır yıllardır bağırıyoruz. Yakın illerle bizimkini eşitleyin diye. İzmir'den tek sorumlu bakan olarak sayın adayla bu konuyu defalarca konuştuk. Yanımda Sanayi ve Ticaret Odalarının başkanları da vardı.Sen bu konuyu çözmeyeceksin, çözemezsin çünkü niyetin, isteğin yok. Seçim söylemi yapıyorsun. Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin açılışında Hükümet'in başı, Genel Başkanımız ve herkes oradayken de söyledim. 6 senedir çözmedin de şimdi mi aklına geldi? Kusura bakmasın, İzmirli bunu yemez" diye konuştu.

İzmir yanlış konuşan adamın biletini keser

AK Parti adayının en acil işlerini çöp bertaraf tesisi kurmak olarak tanımladığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kuracağız demişler ama yerini söylememiş, yerini söyleyemiyorlar. Harmandalı'da bu iş olur dediler. Baktılar pabuç pahalı saati değiştirdiler, saat 10'da korsan geziye gittiler. İzmir yanlış konuşan, yanlış iş yapan adamın biletini keser. Sayın aday, korsan basın çalışmasına zaten orada başladı. Valilik ve Emniyet destekli sivil polis destekli basın çalışmasını yapıyorlar. Bu iş böyle. Vatandaştan korkarak, kaçarak seçim çalışması yapıyorlar. Allah sonlarını ne yapacak, onu bilemiyorum" dedi.

Komik!

Başkan Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın aday, Kuzey Ege Limanı tamamlanacak, şehir hastaneleri yapılacak demiş. Siz Belediye Başkanı mı, yoksa Başbakan mı olacaksınız arkadaş. Bunlar sizin işiniz midir? Devletin milletin işine karışıyorsunuz? Eşrefpaşa Belediye Hastanesi olarak kırsalda, okulda, mahallede yaptığımız taramaları 5 senedir yasakladılar. Sağlığı düşünüyorsan, hazır bir belediye hastanesi ve başkanı çıkmış, ben köylere kadar herkesi tarayayım diyor, benim arkamda hastane var, sağlık getireyim diyor. Sen bunu niye engelliyorsun? Ey Sağlık İl Müdürü, bunu engellediğin için sana madalya verdiler, bir yere tayin ettiler. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İzmir'e gelecek diyorlar.

Zaten yıllardır burada. Komik !

Sözkonusu İzmir olduğunda bu vatandaşların kültür ve sanatla ilgili bir iştahları kabarıyor. Halbuki, Ankara'da operayı, senfoni orkestrasını, devlet tiyatrolarını nasıl kapatırız diye hesap yapıyorlar, gittikçe küçültüyorlar, yakında kapatırlar. İzmir'e gelince bunun teşviğinden bahsediyorlar.

Seviniyorum tabi ki. İzmir'de kültürü, sanatı yok edeceğim diyemiyorlar, o cesareti gösteremiyorlar. İzmirli hemşehrilerim için seviniyorum, İzmirli'nin duruşuna seviniyorum. Ayrıca, tarım projeleriyle kent ekonomisine 5.3 milyar dolar kaynak aktaracağım diyorlar. İyi de bugüne kadar neredeydiniz? Sayenizde tarım bitti. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gücüyle tarımı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Hangi tarım politikasından bahsediyorsunuz? Sulama projeleriniz geliştireceğiz diyorlar. 5-6 senedir Tahtalı havzasında damla sulama yapalım diye DSİ Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazdık, izin istedik, tarla sulamak senin işin değildir diye izin vermediler. Zaten vermediniz, bu bildirgeye yazmak için mi izin vermediniz ?"

Mış mış...

Seçim bildirgesindeki bir başka projeye değinen Başkan Kocaoğlu, "İzmir'e sel geldiğini gösterecek bir proje kapsamında, Çin'in Kunming kentindeki su baskının fotoğrafını seçim kitaplarına basmışlar. Ya ayıp. Gitmişler oradan hoşlarına giden bir seçim fotoğrafı basmışlar. Fotoğrafın üstünde Çince yazılar var. Bu ne biçim şey. Bizim aklımız ermiyor artık bunların işlerine" dedi.

Tüm köylerden merkez ilçelere toplu taşıma yapılacağına ilişkin bir projeyi eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hep mış mış.. ! Biz şu anda 14 ilçede 134 köyde ulaşım yapıyoruz. Yeni ilçeler ve 34 köyde de çalışmamızı bitirdik. Bunlar, bizim yaptığımız ulaşımı küçülterek, geri alacaklar. Ya ne yaptığımızı bilmiyorlar, ya da yaptıklarımızın bir kısmını kaldıracaklar. Toplam 550 kilometre ova yolu yapacağız diyorlar. Var olan hizmet geri mi gidecek? Biz bugüne dek, 3 bin 500 kilometre arazi ve üretim yolu yaptık. Sadece 2013 yılında 640 kilometre arazi yolu asfaltladık. Bu kafayla bunlar, bizim yaptığımız arazi yollarını mı sökecekler? Bu kafayla, bu bilgisizlikle İzmir'i, yönetemezsiniz. İzmir'in konteyner limanının İzmir'e daha uzun yıllar hizmet etmesi gerektiğini söylüyoruz. Hiçbir fotoğraflarında İzmir limanı yok. Doğudan ve güneyden İzmir'e gelecek yükler için en korunaklı ve 365 gün hizmet verebilen liman İzmir limanıdır, Çandarlı limanı 365 gün hizmet veremiyor. İzmir limanını ya unuttular, ya da AVM yaparız da bu limanı da kapatırlar demiş olabilirler. Ben en çok işin finansman kısmına bakıyorum. İzmir'e 65 milyar liralık yatırım yapacağını söyleyen aday, 'Hayatımda para hiçbir zaman problem olmadı' demiş. Doğru vallahi. Havuz mavuz var. İşi bir şekilde çözecekler sanıyorum. Binalı Bey 65 milyar liralık yatırımın 14 milyarını belediye, geri kalanını kamu-özel ortaklığıyla yapacakmış. İzmir gözün aydın! Yani Allah korusun! Yap-işlet-devlet geliyor. Çocuklarımızın hakları kimlere götürülecek, ham yapılacak Allah korusun" diye konuştu.

8 Mart'ta açıklıyoruz

Yeni dönem projelerini, politika ve stratejilerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mütevazi bir şekilde açıklayacaklarını da duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz, ayakları yere basan, İzmir'in ihtiyaçlarına gerçekten cevap verebilecek projelerle karşınıza çıkacağız. En önemlisi, bunların kitabında insan yok, yazdıklarında da yok, hayatlarında da yok. Bizim projelerimizde insan olacak"

Törende konuşan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da, toplu taşımanın özellikle dar gelirli vatandaşlar için ne kadar önemli olduğuna değindi. Çalkaya, "90 dakika içinde yapılan uygun fiyatlı seyahat, bu kentin ne kadar doğru ve sağlıklı yönetildiğinin bir göstergesidir. Aziz Başkan gibi biz de toplu taşımayı önemsiyoruz. Yeni araçlar, kent içindeki trafiği de rahatlatacaktır. Sadece belediye başkanı olarak değil, bu kentte yaşayan sade bir vatandaş olarak bu kentin insanları adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Solaris fiması Yönetim Kurulu üyesi Martin Grubel ise, Solaris firması olarak gerçekleşen işbirliğinden çok mutlu olduğunu söyledi. Grubel, "Orta büyüklükte Polonyalı bir aile şirketimizin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile geçtiğimiz Ağustos ayında imzaladığımız anlaşma ile İzmir ve Polonya arasında yeni bir tarih başlattık. Türkiye ve Polonya çok iyi ilişkileri olan iki ülkedir. Toplu taşımacılık çok önemlidir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toplu ulaşım yatırımlarına verdiği önemi çok takdir ediyorum" dedi.

Kuğular sefere çıkıyor

Beyaz rengin hakim olduğu otobüslere uzunluğu nedeniyle "Kuğu" ismi verildi. ESHOT yetkilileri yeni araçların devreye girmesi ile birlikte şu anda 5 olan filo yaşının yaz aylarında daha da aşağı çekileceğini söyledi. Engelli kullanımına uygun alçak tabanlı yapıda ve duraklarda sağa yatabilme özeliğinde, klimalı, çevreci olan otobüsler, özellikle İzmir için sipariş edildi. Türkiye'de ve İzmir'de ilk kez kullanılacak yeni model otobüsler toplam 22 milyon 500 bin Euro maliyetle kente kazandırıldı.Otobüslerde engelli, yaşlı, bebekli ve hamileler için ayrılan kırmızı renkli ve sarı semboller ile işaretlenmiş koltuklar da dikkat çekiyor. Bu otobüslerdeki diğer bir özellik ise şoförün dikkatinin dağılmaması için camlı sürücü kabini.

Son teknolojiyle donatıldı

142 yolcu taşıma kapasiteli olan İzmir'in yeni körüklü otobüsleri paslanmaz çelik şasi ve karasör iskelet özelliğinde. 362 beygir gücünde olan motorları (DAF marka) Euro 5 standardında ve egsoz gazı salınımı minimum seviyede. Dingilleri de yine (ZF marka) Almanya yapımı. Otomatik şanzımanlı (ZF marka) olan otobüslerdeki klimalar İzmir'deki iklim göz önüne yüksek soğutma kapasitesinde yapıldı. Otobüslerdeki tüm kumanda sistemleri son teknoloji elektronik ağırlıklı.
Polonya'da yapımı gerçekleştirilen otobüslerin; motor, şanzıman, diğer aktarma organları, fren ve süspansiyon sistemi ile ağırlıklı malzemesi Almanya üretimli ve filodaki diğer araçlarla uyumlu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title