Haberler

Kocaeli Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nin 6.'sı, Pazar Günü 120 Sanatçının Katılımıyla Başlıyor

İşadamı ve koleksiyoner Ahmet Şahin'in Sapanca Kurtköy'de göl kenarındaki 'Doğapark? adlı botanik ve hayvanat bahçesinde 7 yıl önce başlattığı ve bugün sanat dünyasının yakından takip ettiği etkinlikleri arasına girmeyi başaran Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, yerli ve yabancı 150 sanatçının katılımıyla 7 Hazıran'da başlayıp 5 Temmuz'a kadar sürecek.

İşadamı ve koleksiyoner Ahmet Şahin'in Sapanca Kurtköy'de göl kenarındaki 'Doğapark? adlı botanik ve hayvanat bahçesinde 7 yıl önce başlattığı ve bugün sanat dünyasının yakından takip ettiği etkinlikleri arasına girmeyi başaran Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, yerli ve yabancı 150 sanatçının katılımıyla 7 Hazıran'da başlayıp 5 Temmuz'a kadar sürecek. 5 Açılış öncesi Ahmet Şahin 150 civarında sanatçıyı dün Doğapark'ta ağırladı.

Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne, Türkiye'nin yanı sıra Dünya'nın dört bir yanından yapılan 2 bine yakın başvuru arasından seçici kurul tarafından seçilen 150 ressam, heykeltıraş ve mozaik sanatçısı katılacak. Koloninin ilki 7 yıl önce sadece 20 ressamın katılımıyla yapılmıştı. Ancak gördüğü büyük ilgi üzerine her yıl katılım katlanarak arttı. Geçtiğimiz yıl dönüşümlü olarak 120 sanatçı katıldı. Burada ayrıca özel çocuklar için de ayrıca bir koloni düzenlendi.Türkiye genelinde yetenekli çocukları ortaya çıkarmak için de resim yarışması büyük ilgi gördü. Kolonide yapılanlarla çocukların yaptıkları eserler her yıl olduğu gibi Ankara'da Portakal Çiçeği Recidance ile İstanbul'daki bazı sanat galerilerinde de sergilendi.

İçinde ceylanlar, pony atlar, lama, yaban koyunları, minyatür keçi gibi hayvanların yanı sıra flamingo, turna, tavus kuşları, yaban kazları gibi onlarca tür kanatlı hayvanın da barındığı 'Doğapark' adlı botanik bahçesinde sezon açılış buluşmasına da 150 civarında sanatçı ve konuk katıldı. İşadamı Ahmet Şahin, yaptığı açıklamada sanata ve sanatçıya katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi. "Bu koloniyi 20 sanatçı ile başlatırken bu kadar büyüyeceğini ve ilgi göreceğini başlarda beklemiyorduk. Ancak ikinci yıldan itibaren Dünya'nın birçok ülkesinden inanılmaz yoğun talepler gelmeye başladı. Geçen yıl 120 sanatçı gelmişti. bu yıl 150 sanatçı gelecek" dedi.

Her yıl konoliye gelen ünlü sanatçı Bedri Baykam da bu sezaon açma buluşmasına katıldı. Baykam, Portakal Çiçeği sezon açma buluşmasının sanatçılar ve sanat ortamının yazarları, küratörler, heykeltıraş ve ressamları biraraya getirdiğini belirterek, "Çok güzel bir buluşma. Ben buraya geldiğimde kendimi cennete gelmiş gibi hissediyorum. Cennete henüz gitmedik ama heralde böyle bir yer olması gerek. Burayı kuran Ahmet Şahin çok büyük sanatsever ve sanat destekçisi. Dünyanın değişik yerlerinden sanatçılar da buraya geliyor. Seçimden sonra 8 Haziran'dan 5 Temmuz'a kadar Türk ve yabancı sanatçılar buraya gelip sanat üretecekler, yeni projeler üretecekler. Sanatçı diyaloğunun en güzel adımlarını atacaklar" dedi..

Ünlü sanatçılarımızdan Bubi ise, "Portakal çiçeği sanat kolonisi her yıl olduğu gibi bu yıl da sanatçılara destek sunuyor. Burda 500 e yakın sanatçı ağırlanıyor. Özel çocuklara destekler sağlanıyor. Devletin yapması gereken bir sürü ödevi Portakal sanat kolonisi üstlenmiş durumda." dedi. İnci Aksoy da, hem yurtdışından gelen, hem de buradaki sanatçıların birlikte güzel etkinliklere imza attıklarını belirterek, "Sanat adına çok önemli görev üstlenmişler. Sanatın ve tabiatın birlikteliği çok güzel." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şahin Kurtköy Sapanca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title