Haberler

Kocaeli'nin Vergi Rekortmenleri Plaketle Ödüllendirildi

Kocaeli Vergi Dairesi tarafından ilk 10'a giren vergi mükellefleri plaketle ödüllendirildi.

Kocaeli Vergi Dairesi tarafından ilk 10'a giren vergi mükellefleri plaketle ödüllendirildi. Plaket töreninde Kocaeli'nin yüzde 94'lük tahsilat oranıyla Türkiye birincisi, yapılan tahsilat oranıyla da Türkiye ikincisi olduğu açıklandı. Kocaeli'nin vergi rekortmeni ise Hakan Koşar oldu.

Sekapark Özsar Restoranda düzenlenen plaket törenine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan ve vergi mükellefleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan, Kocaeli'nin vergi sıralamasında çok önemli bir il olduğunu söyledi. 2010 yılında hesaplanan kurumlar vergisi toplamının 554 milyon 713 bin 879 TL olduğunu açıklayan Pehlivan, 2010 yılına ait gelir vergisinin ise 105 milyon 635 bin 57 TL olarak hesaplandığını kaydetti.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise "Vergi bir vatan görevidir" diyerek konuşmaya başladı. Devletin var olduğu andan beri verginin de var olduğunu hatırlatan Vali Topaca, şöyle konuştu: "İşadamlarımızın sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Günümüzde devletler vergi limitini aşmamaya çalışır. Her ihtiyaç duyduğumuzda vergiyi artırmak bir çözüm değildir"

Gelir vergisinin Türkeye'de 80'li ve 90'lı yıllarda yüzde 40'larda olduğunu söyleyen Topaca, bu oranın şimdilerde yüzde 20'lere gerilediğini vurguladı. Vergicilerin sanayinin ve ekonominin alanını daraltmadan vergileme yapmaları gerektiğini belirten Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vergiler arttıkça sadece işadamının sermeyesi azalmıyor. Devletin uzun vadede geliri de azalıyor. Bizim işimiz işadamına her defasında ek yük getirmek değil, engelleri kaldırıp onların daha çok kazanmasını ve ülkenin refahını

artırmaktır."

Konuşmaların ardından plaket taktim törenine geçildi. Kurumlar Vergisi'nde Kocaeli birincisi olan Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri

adına Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut aldı. Yine Kurumlar Vergisi sıralamasında 2. olan Yıldız Entegre adına plaket firma sahibi Fehmi Yıldız'a verildi.

Kocaeli'nin en çok vergi ödeyen ismi ise Hakan Koşar oldu. Koşar'a plaketi, Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan tarafından takdim edildi. Kurumlar ve Gelir Vergisinde dereceye giren diğer mükelleflere plakatlerinin verilmesinin ardından program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Zeytinoğlu Ercan Topaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title