Haberler

Kocaeli'nde Yaptırılacak 33 Bin Kişilik Yeni Stadın Temeli Atıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katıldığı bir törenle, İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazinin TOKİ'ye devredilmesi nedeniyle, İzmit'in Alikahya Bölgesinde yine TOKİ tarafından yapılacak olan 33 bin kişilik stadın temeli atıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katıldığı bir törenle, İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazinin TOKİ'ye devredilmesi nedeniyle, İzmit'in Alikahya Bölgesinde yine TOKİ tarafından yapılacak olan 33 bin kişilik stadın temeli atıldı.

İzmit'te 1976 yılında yapılan ve bugün bölgesel lige kadar düşen Kocaeli spor'un yıllarca maçlarını oynadığı İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazi, AVM ve rezidans inşaatı için TOKİ'ye devredildi. Bunun karşılığında TOKİ'nin Alikahya Semtinde yaptıracağı 33 bin kişilik yeni stadın temeli bugün törenle atıldı.

Temel atma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hatay'a atanan ve yarın kentten ayrılacak olan Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Azize Sibel Gönül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Projeye göre 118 dönümlük alan içinde yapılacak olan stad bir spor kompleksi içinde yer alacak, İhale bedeli 126 milyon lira olan stadyum 2016 yılının başında bitmiş olacak.

Konuşmasında sporun her alanında çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık şunları söyledi:

"Toplam maliyeti 126 milyon lira olan 33 bin kişilik bir 2016 yılının başında hizmete sunmuş olacağız. Spor yatırımları artık sağlık yatırımı olarak değerlendirmek gereken bir yatırım. Çünki sporda ne kadar iyi olursanız, sağlıkta harcıyacanız rakam azalıyor. 155 bin lisanslı sporcumuz var. Sporun her alanında çok güzel çalışmalarımız var. Kocaeli son 12 yılda spor alanında ve tüm alanlarda olduğu gibi ciddi mesafeler aldı. Dünya uyuşturucuyla mücadele ediyor. Bu hafta bakanlıkta gündem maddemiz uyuşturucuyla mücadaleydi. Eğer sporun gücünü kullanabilirsek çok iyi mücadele veririz. Spor en başta beyin ve beden disiplini sağlayan önemli bir aktivite. Hayatın her döneminde ve her alanında sporla barışık olan insanların hastalıkla işi olmuyor. Kocaeli'nin en büyük eksiği futbol takımının süper ligde olmaması. Kocaeli'nin şu anda süper ligi takımı yok. Bu stadyum hizmete girdiğinde Kocaeli'nde bir süper lig takımı oluşturmak ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz."

KOCAELİ'DEKİ SPOR HAYATI DEĞİŞECEK

Stadyumun tamamlanmasıyla Kocaeli'ndeki spor hayatının da değişeceğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Kocaeli Asya ve Avrupa'nın önemli kara güzergahlarının kesiştiği bir kentimiz. Kocaeli şehri ile içice uyumlu bir şekilde hayata geçirilecek stadyum ile en kısa sürede tanışacak. 12 yılda Kocaeli çok farklı bir noktaya geldi. Stadımız Türkiye'de inşa edilen 25 stadyumdan birisi olma özelliğine sahip olacak. Biz bu stadları yapacağımızı söylediğimizde yine bize inanmadılar. 2002 de o zamanki genel başkanımız ve şu andaki Cumhubaşkanımız duble yollar yapılacağını söylediğinde yine inanmadılar. Spor alanları inşalarına şu anda hızla devam ediyoruz. Burdaki modren stadyum hayata geçince Kocaeli'ndeki spor hayatıda değişecektir.Yüklenici firma yöneticilerine burada iş güvenliğini sonuna kadar korumalarını istiyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından iki bakan ve kent protokolü tarafından temel atma butonuna basılarak temel atıldı. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Fikri Işık Alikahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title