Haberler

Kocaeli İtfaiyesi'nden Kaliteli Hizmet Atağı

Güncelleme:

Kocaeli İtfaiyesi eğitici personelin eğitim düzeyini yükseltmeye yönelik çalışmalar kapsamında çalışmalar yapılıyor

Şimdiye kadar ülkemizin diğer illerindeki itfaiye teşkilatlarını eğitmesi ile gündeme gelen Kocaeli İtfaiyesi, halen sürdürdüğü bu faaliyetinin kalitesini artırmak amacıyla, eğitici personelin eğitim düzeyini yükseltmeye yönelik çalışmalara hız verdi.

HOLLANDA'DA UÇAK YANGININA MÜDAHALE EĞİTİMİ

İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan 5 personel, Hollanda'nın Amsterdam İtfaiyesi Eğitim Merkezi'nde, "Kapalı Alanlarda Yangın Davranışı" ile "Uçak Yangınlarına Müdahale" konularında, 5 günlük, uluslararası geçerliliği olan sertifikalı eğitici eğitimi aldı. Eğitim, gerçek yangın ortamında ve gerçek uçak maketi üzerinde verildi.

YÜKSEKTEN KURTARMA VE YÜKSEKTE GÜVENLİK

İşbirliği kapsamında AKUT'un uluslararası geçerli sertifikalı eğiticilerinden, "Yüksekten Kurtarma Teknikleri ve Yüksekte Güvenlik" konularında, 12 personel, 6 günlük eğitim yaptı. Eğitimler KOBİTEM eğitim alanında ve arazi koşullarında gerçekleştirildi.

TEHLİKELİ MADDE KAZALARINA MÜDAHALE

Tehlikeli kimyasal madde kazalarına nasıl müdahale edileceği konusunda 4 personel, BASF firmasının Almanya'dan gelen yetkili eğitmenlerinden, 5 gün süreli, uluslararası geçerli sertifikalı eğitim aldı. Eğitimler BASF Türk Kimya firmasının Dilovası'ndaki tesislerinde gerçekleştirildi. Sertifikalar, Almanya'da yazıldı ve onaylandı.

BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALAR NASIL ÖNLENİR

Kocaeli Sanayi Odası ve AFAD tarafından düzenlenen, uluslararası düzeyde SEVESO Direktifi olarak adlandırılan, ülkemizde ise "Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik" ile mevzuatımıza giren konuların uygulama eğitimine, 4 personel katıldı. Eğitim, birçok özel firmadan toplam 90 katılımcıya verildi. Eğitim kapsamında, büyük endüstriyel tesislerde ne tür kaza ve yangınlar olabilir? Bunların oluşmaması için alınması gereken tedbirler nelerdir? Bu tesislerde risk analizi nasıl yapılır? Eğer yangın olursa nasıl davranmak ve nasıl müdahale etmek gerekir? gibi konulara değinildi. Eğitim sonunda düzenlenen törende, personelimiz sertifikalarını aldı.

KOCAELİ İTFAİYESİNİN HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM'in eğitmen personelleri, 2010 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği kapsamında, ülkemizin hemen hemen tüm il ve ilçelerinde görev yapan itfaiyecilere 3 haftalık eğitimler verdi. Bu eğitimlere zaman zaman 11 farklı ülkeden itfaiyeciler de eklendi. Bu kapsamda eğitim verilen grup sayısı 44'e ulaştı. Eğitim verilen itfaiyeci sayısı ise 1500'e yaklaştı. Bu hizmet kesintisiz olarak 2015 yılında da devam edecek.

YANGINA MÜDAHALE VE KURTARMA HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

Ayrıca önemli bir faaliyet olarak, ilimizdeki tesis ve işletmelerinin acil durum ekiplerinin eğitimlerini veren ve tatbikatlarına nezaret eden KOBİTEM eğitmenlerinin, dünyadaki uygulamalar hakkında bilgilerini güncellemeleri sağlanıp, bilgi ve beceri düzeylerini yükseltilerek, sunulan eğitim hizmetlerinin kalitesinin daha da artırılması hedefleniyor. Alınan eğitimlere müdahaleci itfaiyeciler de dahil ediliyor. Böylece yangına müdahale ve kurtarma hizmet kalitesinin artırılması da hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amsterdam Hollanda Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title