Haberler

Kocaeli'de Yaşayan Abhazlar Derbent'te Buluştu

Güncelleme:

Geçtiğimiz aylarda resmen kurulan Kocaeli Abhaz Derneği, toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Abhazya - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İşler Sorumlusu Ruhi Karaalp ve Abhaz toplumunun önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Kocaeli'nin Abhaz köylerinden biri olan Derbent'te, Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca'nın evinin bahçesinde gerçekleşen toplantıda, misafirlere yemekler ikram edildi. Toplantıya Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Abhazya - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İşler Sorumlusu Ruhi Karaalp, Derbent muhtarı Ramazan Halvaş, Abhazların önde gelen isimleri Sadettin Halvaş, Seyfi Halvaş,Kadir Halvaş, Recep Halvaş, Erdal Atan, Çetin Atan, Bedri Agumba, Olgun Kozba, Sedat Şanbay, Ahmet Ardzınba, Coşkun Bardaniya, Faruk Ardzınba, Koray Ardzınba, Tuncay Ardzınba, Mars Aydın ve Nihat Ardzınba gibi birçok kişi katıldı.

BAŞKAN BİLGİ VERDİ

Gerçekleşen toplantıda konuşan Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca teşekkür konuşması yaparak, "Kocaeli Abhaz Derneği'ni kurduğumuz günden beri, çalışmalarımızı istişare ediyoruz. Bu toplantıda bu istişarelerden birisiydi. Kocaeli Abhaz Derneği'nde kayıtlarımızın başladığı Rusça ve Abazaca dil kursları için son aşamaya geldi. Abhazya'dan eğitmeni İzmit'e yerleştirdik. Yakın zamanda kurslarımız başlayacak" dedi. Konca ayrıca hafta sonunda İstanbul'da gerçekleşecek olan Abhaz Dernekleri Federasyonu Kongresi için de bilgiler aktararak, Kocaeli Abhaz Derneği olarak kongreye tam katılım sağlayacaklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Derbent Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title