Haberler

Kocaeli'de Domuz Gribi;1 Kişi Öldü, 2 Kişi Tedavi Altında (2)- Yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerinin dikkatine 'Kocaeli'nde domuz giribi: 1 kişi öldü, 2 kişi tedavi altında' başlıklı haber, ölen kişininin adının kaynağından değiştirilmesi nedeniyle yeniden geçildi.

Sayın Yazıişleri müdürlerinin dikkatine

'Kocaeli'nde domuz giribi: 1 kişi öldü, 2 kişi tedavi altında' başlıklı haber, ölen kişininin adının kaynağından değiştirilmesi nedeniyle yeniden geçildi.

------------

YENİDEN

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan, halk arasında 'Domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsü kaptığı belirtilen 35 yaşındaki Selda Tuğgün adlı kadın öldü. Dün akşam aynı hastanede Güler Akbaş adlı bir kadının da aynı virüs nedeniyle öldüğü ileri sürülmesine rağmen, onun ise bir akciğer rahatsızlığı sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Ayrıca Darıca Farabi Hastanesi ile Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde de iki hastanın tedavisine devam ediliyor.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi acil servisine  titreme ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran ve Darıca İlçesi'nde oturduğu belirlenen Selda Tuğgün adlı kadın H1N1 virüsü teşhisi konularak yalıtımlı özel yoğun bakım odasında tedaviye alındı. Akbaş yapılan tüm tedavilere rağmen hayatını kaybetti.

Aynı şikayetlerle hastanenin acil servisine başvuran başka bir kadın hastanın da H1N1 virüsü taşıdığı ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü, durumunun ciddi olduğu bildirildi. Kocaeli'de ayrıca Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde de aynı virüsü taşıyan bir hastanın tedavisine devam ediliyor.

Bu arada Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde dün Güler Akbaş adlı bir kadın hasta daha hayatını kaybetti. Bu hastanın da H1N1 virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Ancak öğlenden sonra Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Güler Akbaş'ın ölüm nedeninin bir akciğer rahatsızlığı olduğunu, H1N1 virüsü tahlil sonucunun ise yaklaşık bir haftada alınabildiğini söyledi. - Haber

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Farabi Darıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title