Haberler

Kocaeli'de 29 Bin Öğrenciye Tablet Dağıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ünlü komedyen Yavuz Seçkin'in sunumuyla düzenlediği programda 7.sınıf öğrencilerine 29 bin 507 tablet bilgisayar dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ünlü komedyen Yavuz Seçkin'in sunumuyla düzenlediği programda 7. sınıf öğrencilerine 29 bin 507 tablet bilgisayar dağıttı.

Uluslararası Kocaeli Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende, 7. Sınıf öğrencilerine tabletlerini veren Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği organizasyonda 5 yılda toplam 135 bin 472 bin öğrenciyi tablet bilgisayar teknolojisiyle tanıştırdı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli katıldı. Proje kapsamında 3 yıldır dağıtılan bilgisayarlar Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketleri tarafından tasarlandı. Bilgisayarlar çocukların düşürebilme ve üzerine bir şeyler dökebilme ihtimaline göre özel üretildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl dağıtacağı dizüstünün bir üst modeli olan tablet bilgisayarlarında aynı özellikte olmasına dikkat edildi. Çağın teknolojisine uygun tabletler 750 gram ağırlığıyla çocukların kolay taşımasına imkan sağlayacak. Tablet alan öğrenciler adına bir konuşma yapan 7. Sınıf öğrencisi Rabia Demirci, böyle büyük bir organizasyonla kendilerine teknolojinin tüm imkanlarını karşılıksız sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na arkadaşları adına teşekkür etti.

Törenin açılış konuşmasını yaparak ilin sosyokültürel durumuna değinen Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de, şunları söyledi: "İlimizin sosyokültürel yapısı gereğince yoğun bir şekilde göç almakta ve dolayısıyla da öğrenci sayısı artmaktadır. Artan öğrenci sayısı ile eğitim alanında birçok ihtiyaç ortaya çıkmakta ve bu ihtiyaçları giderme konusunda birçok hayırseverin yardımına başvurulmaktadır. Özellikle sayın başkanımız Karaosmanoğlu'nun sayısız eğitim yatırımlarıyla, öğrencilerimize verdiği ödüllerle ve bugün dağıtmakta olduğumuz tabletlerle en iyi katkıyı sağlamış olup ayrıca bir hayırseverlik örneği göstermiştir. Bu hizmetleri nedeniyle tüm öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ve milli eğitim camiası adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."

Teknoloji kullanımının dünya ülkeleri arasında güçlü olabilme unsuru olarak önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık bilişim çağındayız. Bilgiye ulaşmanın son derece önemli olduğu bu günlerde bilgiyi en iyi şekilde kullanan dünyaya yön veriyor. Dünyaya yön veren ülkeler eskisi gibi güçlü ordulara ihtiyaç duymuyor. Bilişim ve teknolojisi iyi olan bu teknolojiyi iyi kullanan ülkeler dünyaya kolayca egemen olabiliyor. Cumhuriyet'in 90. Yılını kutlayacak ülkemiz de bu ülkelerin arasına girmeye aday. O yüzden bilgisayar kullanımı olmazsa olmazımız haline geldi. Artık uçaklar fabrikalar ve daha birçok şey bilgisayar teknolojisi ile idare ediliyor. Biz 3 yılda 79 bin öğrencimize bilgisayar dağıtırken gelecekteki bu değişimi görerek yola çıktık."

Kendi dönemlerinde yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla zor bir eğitim dönemi geçirdiğini ifade eden Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: "Benim dönemimde elektriği olmayan, sobalı evlerde, eski okullarda zor şartlar altında eğitim gördük. Bu sıkıntıları bizim yavrularımız yaşamasın diye, Milli Eğitim Bakanlığımızla, Başbakanımızla, hükümetimizle çalışıp sürekli eğitim adına projeler gerçekleştirdik. Bu düzenlediğimiz organizasyon ilimiz ülkemiz ve 2023 hedefi olan ülkemizin aydınlık geleceği için çok önem arz ediyor. Biz bir sanayi bölgesi olarak övünürken gençlerimiz bilgisayar teknolojisinden mahrum kalmasına göz yumamazdık. Siz öğrencilere hediye ettiğimiz bilgisayarlarla kendinizi geliştirin. Belki de gelecekteki yerli uzay çalışmalarında siz olacaksınız. İnanın bunlar hayal değil, bunları görür gibi hayal ediyorum. Yeter ki sizler kendinizi geliştirin ve bunları başarabileceğinize inanın. Ben, sizlerin geleceğin yazılımcıları, programcıları, Bill Gates'leri olacağınıza inanıyorum."

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, bu güzel programda olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu programın sizler ve ülke geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımız örnek bir belediye başkanı. Bir çok örnek projeye imza attı. Bu projeler farklı algılanabilir ama bence yaptığı bu proje en önemli çalışmasıdır. Geleceği görerek bu tablet bilgisayarların dağıtımını yapıyoruz. Aldığınız tablet bilgisayarlarla dünyadaki herhangi bir bilgiye ulaşabilirsiniz. Başta okulların fiziki koşulları olmak üzere eğitim alanında birçok yenilik ve gelişimi birlikte yaşıyoruz ama bunlar yeterli değil. İlk projeden bu yana çok büyük rakamlar harcanmış durumda. Bunun kıymetini bilelim iyi koruyalım ve geleceğin bilim adamları olabilmek için bilgiye ulaşmakta bu tabletleri kullanalım"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da, "İnşallah bu tabletler sizin bireysel gelişiminizde ve eğitim hayatınızda size çok büyük katkı sağlar. Artık yer altı kaynaklarından bir ülkenin kalkınması mı yoksa yetişmiş insan kaynağı mı dendiğinde yetişmiş insan nüfusunun daha önemli olduğu cevabı tereddütsüz cevap haline geldi. Biz, 11 yıldır Türkiye'de en önemli payı eğitime ayırıyoruz. 11 yılda 215 binin üzerinde derslik hizmete geçirdik. Bir tek yavrumuz öğretmensiz kalmasın diye tüm bu yatırımları büyük bir gayretle yapıyoruz" diye konuştu.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, "Güçlü devlet, mutlaka güçlü bireyler güçlü insanlarla iyi yetişmiş insanların varlığıyla olur" dedi. Ülkemizin günden güne güçlendiğini anlatan Topaca, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımız en iyi şartlarda geleceğe hazırlanıyor. Onların geleceğe hazırlanması için hiçbir şeyden kaçınmıyoruz. Çünkü toplumumuzun güçlü olması bu noktadan geçiyor. O yüzden kendinizi mutlaka değişip gelişebilen bireyler olarak kendinizi yetiştirin. Bu tabletleri bu yönde kullanmanızı temenni ediyorum. Siz güçlü Türkiye'nin mimarları olacaksınız o yüzden sizlerin eğitimine çok önem veriyoruz."

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki protokol davetlileri ile birlikte öğrencilere ilk tabletlerin dağıtılması işlemi gerçekleştirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Erdem Kocaeli Yavuz Seçkin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title