Haberler

Kocaeli Ankara'daki Katliam 500 Kişiyle Protesto Edildi

Ankara'daki katliam 500 kişiyle protesto edildi İZMİT'te KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişi Ankara'da meydana gelen terör saldırısını protesto etti.

Ankara'daki katliam 500 kişiyle protesto edildi

İZMİT'te KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişi Ankara'da meydana gelen terör saldırısını protesto etti.

Merkez Bankası önünde toplanan grup Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüyerek "Baskılar bizi durduramaz", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı. Patlamada ölenlerin isimleri tek tek anons edildi. Protesto yapanlar ölenlerin isimlerinin olduğu ve üzerinde 'Unutmayağıcaz, unutturmayacağız' yazılı dövizleri sırayla yere bıraktı. Ankara'daki terör saldırısında yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Her zaman barış demeye devam edeceklerini söyleyen Yapı-Yol Sen Kocaeli Şube Başkanı Etem Kartal,"Ankara'ya gidenlerin barış talepleri vardı. Ancak katlettiler, savaşı durdurmak için mücadele veren bizleri, durdurmak isteseler de biz barış demeye devam edeceğiz. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. Bombaları tanıyoruz. Adana, Diyarbakır, Suruç'tan tanıyoruz. Aynı seriden olduğunu biliyoruz. Yolsuzluğa, hırsızlığa, sömürüye karşı hep birlikte emeği yüceltmekti amacımız. 3 günden beri yastayız. Grev yaptık ve devam ediyoruz. Tüm işçileri, kamu çalışanlarını demokrasiye, barışçıl yarınlara sahip çıkmaya davet ediyoruz. " dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title