Haberler

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon Beraat Etti

Güncelleme:

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'la birlikte rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla 71 sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar beraat etti. Kocadon, "Allah'a havale ediyorum" dedi.

2012 yılında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Bodrum Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk iddiası operasyonunda tüm sanıklar beraat etti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte 71 sanığın yargılandığı Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması görüldü. 1 saat 40 dakika süren duruşmada Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve 71 sanığın tamamı beraat etti.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

Beraat kararı sonrası adliyeden sloganlarla çıkan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 32 ay boyunca teknik takip ile dinlendiğini belirtirken, "Suçlamayı ortaya atanları Allah'a havale ediyorum" dedi.

"GEÇ DE OLSA ADALET TECELLİ ETTİ"

Kocadon, "Beraat kararı ile mutluyuz. İlk başta da söyledim, şimdi de söylüyorum. Devletime her zaman güvendim, halkıma hep güvendim ve asla küsmedim. Bugün yargı geç de olsa bir karar verdi. Çünkü biz bunların hiç birisini kabullenmedik. Ben bu işlediğim iddia edilen bu suç esnasında Bodrum Belediye Başkanı idim. O dönem 11 Belediye vardı Yarımadada. Büyükşehir sonrası hepsi kapandı. En son yapılan 2014 seçimlerinde bu suçlardan tutuklandığım ve cezaevinde yattığım bölgeden aldığım oy yüzde 64. Eğer ben bu suçları işlemiş olsaydım halk yanlışın yanında olmazdı. Demek ki Türk adaleti bugün doğru kararı vererek hepimizin beraatını istedi. Zaman geç de olsa doğrular ortaya çıkıyor. Bu kararı veren iddia makamına, hakim ve heyetine teşekkür ediyorum. İçimizde hep bir korku idi bu ne olacak diye. Şimdi bu korkular bitti" dedi.

"32 AY TEKNİK TAKİP İLE DİNLENMİŞİM"

Başkan Kocadon kendisinin 32 ay boyunca teknik takip ile dinlendiğinin ortaya çıktığını belirterek, "Çok entresandır ki 32 ay dinlenmişim, hem de teknik takip olmuş. Bir belediye başkanı 32 ay boyunca teknik takip ve dinlenir mi? Bir suçumuz var ise gelirsiniz. Bizim bir suç işlememizi beklemişler hep. Bunları dosyalarda gördüm. Ben şunu merak ediyorum. 32 ay beni dinleyenler şu anda ne yapıyor. Acaba vicdanları rahat mı? Ben hapisten çıktığım gün şu ifadeyi kullandım. Bana bu eziyeti çektirenlerin hepsini Allah'a hava ediyorum dedim. Şimdi de Allah'a havale ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

insanları anlayamıyorum:

Akp li bakanlar, rıza lara noldu. 2 güne çıktılar. Paraları da faiziyle iade edildi.

13
1
yanıtYanıtla
sln sln:

chp hizmet etmez, seçilir oturur . Çalmak , makyaj , para , küfür , insanlara tepeden bakmak aşağılamak onlar için bunlar olmazsa olmazlarıdır ilericilk ve modernlik anlayışları böyledir

5
5
yanıtYanıtla
faruk:

iyi yaptın keşke daha cok calsaydın. bulmuş enayi bodrum halkını nasıl olsa

3
4
yanıtYanıtla
akdenizliMobil-ANDROID:

Kocadon yolsuzluk yapipta ortbas ettiysen çocuklarından çıksın

2
3
yanıtYanıtla
ADALET:

göz dagı veriyorlar sonra berat ettiriyorlar askerlerin hepsine de böyle yaptılar cünkü karar kesinleşirse AİM gidecek dava oradan dönecek Türkiye suclu bulunacak sonra Türkiyenin avrupa dosyaları kabaracak da kabaracak ve avrupa birincisi olacak bundan sonra hükümet kurulursa öylebir yapın ki merkez bankası gibi bagımsız olsun adalet dagıtsın hepimize lazim

5
0
yanıtYanıtla
argüman:

Son dönemde çıkan beraatler kişilerin suçsuz olduğu için değil gerçek olan kanıtların elde ediliş biçimi kanunsuz olduğu için beraat etmişlerdir. . . Rüşvet, kck, şike, 17-25 aralık gibi davalarda kanıtların hepsinin gerçek olduğu kanıtlanmış durumda. . Ama beraatler tamamen hukuksuz elde edilmeye dayalı. .

3
0
yanıtYanıtla
Demba baMobil-IOS:

Soy isme bak

1
2
yanıtYanıtla
işte bu:

paraları faiziyle alsaydın bari madem suçun yokmuş

0
0
yanıtYanıtla
Şirinceli:

çamur at izi kalsın, adalat olsa şimdi bu çamuru atanların hepsi belli zaten tutar içeri basar, o zaman adalet güvenilir hale gelir.

0
0
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Ista akpnin muhalefeti nasil susturdugu belli. Akp kim demokrasi kim. Diktatörlükle idare ediliyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title