Haberler

Koç-Sabancı Destekledi Seçim Zaferini Kazandı

İstanbul Sanayi Odası (İso) Yönetim Kurulu Başkanlığına Tanıl Küçük Yeniden Seçildi. 117 İso Meclis Üyesinden 114'ünün Oy Kullandığı Seçimlerde 2 Oy Geçersiz Sayıldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına Tanıl Küçük yeniden seçildi. 117 İSO meclis üyesinden 114’ünün oy kullandığı seçimlerde 2 oy geçersiz sayıldı. Geçerli oyların 68’ini Tanıl Küçük’ün listesi kazanırken, Süleyman Orakçıoğlu’nun listesi ise 44 oyda kaldı. Orakçıoğlu, aldığı 44 oyla, İSO’da iddialı bir "muhalefet adayı" olduğunu ortaya koydu. Küçük, böylece İSO’da üçüncü kez ’seçim zaferi’ yaşadı. Küçük, "İnşallan, bu dönemi de namusumuzla, şerefimizle, hayırlısıyla, Türk sanayisine hizmet ederek tamamlarız" dedi.

Seçimlerde yönetim kurulu için Tanıl Küçük ve Süleyman Orakçıoğlu’nun başkanlığında iki liste yarıştı. Tanıl Küçük’ün listesinde Nuri Tuna, Fikret Tanrıverdi, Abdulbaki Kuriş, Turgay Durak, Bülent Savaş, Kenan Baytaş, Fahir Gök, Ülkü Büyükgönenç, Mustafa Aydın Özilhan ve Kadir Efe yer aldı. Süleyman Orakçıoğlu’nun listesi ise Gülsüm Azeri, Ali Eren, Bilal Alkoç, İnan Altınbaş, Selahattin Akaydın, Adnan Dalgakıran, Nurettin Çetinkaya, İsmail Ali Dağbaşı, Nahit Kemalbay ve Ali Ulvi Orhan’dan oluştu.

Koç-Sabancı desteği

Tanıl Küçük’ün yönetim kurulu listesinde Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak ile Sabancı Holding’e bağlı Brisa’nın Genel Müdürü Bülent Savaş’ın bulunması, "Koç-Sabancı desteği arkasında" yorumuna yol açtı. Süleyman Orakçıoğlu da, daha çok Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altındaki ihracatçıların desteğini garantiye alacak bir listeyle yarışmış oldu.

Bahçıvan meclis başkanı

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanlığına Erdal Bahçıvan seçildi. İSO’nun Odakule Meclis Salonu’nda yapılan Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinde, Yönetim Kurulu’na aday olan her iki liste ile eski Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi tarafından ortak bir önerge verildi. Erdal Bahçıvan’ın Meclis Başkanı, Mustafa Özkazanç ve Zeynep Bodur Okyay’ın Meclis Başkan Yardımcısı olarak belirlendiği önergenin ardından seçimlere geçildi. 117 meclis üyesinden 108’inin oy kullandığı seçimlerde geçerli oy 106 oldu.

İSO’da yönetime kimler girdi

Tanıl Küçük

Nuri Tuna

Fikret Tanrıverdi

Abdulbaki Kuriş

Turgay Durak

Bülent Savaş

Kenan Baytaş

Fahir Gök

Ülkü Büyükgönenç

Mustafa Aydın Özilhan

Kadir Efe

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title