Haberler

Koç: "GELENEKTEN Geleceğe Köprü"

Güncelleme:

İTÜ TMDK'nın yeni yaşı, İTÜ yönetimi, Konservatuvar yönetimi ve öğrencisi, akademisyeni, idari personeli ile çok sayıda İTÜ'lüyü bir araya getirdi.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının 39. kuruluş yıldönümü, 3 Mart Pazartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilen görkemli bir programla kutlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Konservatuvar Müdürü Prof. Adnan Koç, İTÜ TMDK'nın yaklaşık yarım asırlık bilgi birikimi ve tecrübesiyle, Türkiye'nin yakın tarihteki sanat ve müzik dünyasının şekillenmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Türk Müziği alanındaki ilk konservatuvar olmasının bilinci ve sorumluluğu ile TMDK'nın "gelenekten geleceğe" kurulan en kuvvetli köprülerden biri olduğunun altını çizen Koç, "Bugün yurt sathına yayılmış, sayıları 3 bin 500'e varan, hepsi birer Türk Müziği neferi olan mezunlarımız, milli değerlere bağlı kalarak ulusal ve uluslararası alanda öz müziğini sevdirmek, yaymak, geliştirmek, yüceltmek ve küresel müzik içerisinde özel bir yer edinmesini sağlamak amacıyla özverili çalışmalarını aralıksız ve başarıyla devam ettirmektedir" dedi.

Karaca: "İTÜ geleneğini layıkıyla taşıdı ve güçlendirdi"

Rektör Prof. Dr. Karaca da konservatuvarın 39. yılının İTÜ için, İTÜ'lüler için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İTÜ TMDK, ülkemizde kurulan ilk Türk Müziği konservatuvarıdır. Eğitime başladığından bu yana özellikle ulusal müziğimiz adına önemli isimleri yetiştirerek sanat dünyasına kazandırmıştır. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Klasik Müzik, Popüler Müzik gibi farklı türlerde pek çok başarılı ismin okuludur. İTÜ, 241 yıllık tarihiyle özellikle teknik ve teknolojik anlamda öncü ve örnek bir üniversitedir, sayısız ilke imza atmıştır. Konservatuvarımız da bir ilk olarak kurulmuş ve yaptığı öncü çalışmalarla İTÜ geleneğini layıkıyla taşımış ve gücümüze güç katmıştır. İTÜ 'teknik üniversite' olarak bilinir; ancak üzerini özellikle çizdiğimiz bir gerçek var ki o da teknik yönü güçlü olmanın yanı sıra mühendislik dışında da kendini geliştiren, ülkemize katkı yapan bir üniversite olduğumuzdur. Biz sadece iyi mühendisler, mimarlar yetiştirmiyoruz; biz alanında fark yaratan sanatçılar yetiştirdik, yetiştiriyoruz. İTÜ sadece bir mühendis ve mimar mektebi değil bir sanat yuvasıdır, sanatçı ocağıdır. Bundaki en büyük pay ise kuşkusuz konservatuvarımızındır."

"Baba Ocağı"nda buluştular

Kutlama programında, TMDK Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından Anadolu rüzgarı estirildi. Farklı yörelerden halk oyunlarının sunulduğu gösteri, davetlilerden dakikalarca alkış aldı. TMDK'nın "baba ocağında" buluşan mezunlarının verdiği konserler ise İTÜ'lüler için tam anlamıyla bir müzik ziyafeti oldu. İTÜ TMDK Senfoni Orkestrası Şefi Öğretim Görevlisi Oğuzhan Balcı yönetiminde solistler Yaprak Sayar ve Bekir Ünlüataer, Türk Sanat Müziğinin en sevilen eserlerini seslendirdi. Ardından Zara sahne alarak, Türk Halk Müziğinin seçkin örneklerini sundu.
Geceye katılan sanatçılara teşekkür plaketi sunulurken, Prof. Adnan Koç da konservatuvar çalışmalarına verdiği destek nedeniyle Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca'ya plaket takdim etti.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemal Reşit Rey Mehmet Karaca Adnan Koç Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title