Haberler

Kobanili Çocukların Ürkek Bakışlarına Çizgi Film Tebessümü

IŞİD ve YPG arasındaki kanlı çatışmalarından kaçan Kobanili çocukların tedirgin ve ürkek bakışları izledikleri çizgi filmler ile tebessüme dönüştüğü görüldü.

 Kısa animasyon film serilerinin en iyileri arasında yer alan Tom ve Jerry ile gişelerde hasılat rekorları kıran Buz Devri, Kobanili çocukların yüzünü güldürmeye yetti. 

Şanlıurfa Suruç’taki YİBO Çadır Kampı’nda kalan Kobanili çocukların savaş travmasını üzerlerinden atmak için Valiliğe bağlı olarak Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından Gezici Sinema Etkinliği sürdürülmeye devam ediyor. ŞURKAV Yetkilisi Mehmet Hakan her gün ortalama 150 çocuk için seansların sabah saat 09.00 ile öğleden sonra saat 16.00 arasında gösteriminin yapıldığını söyleyerek; “Savaştan uzak bir nebzede olsa çocukların böyle bir ortam görmesi rahatlatıyor onları. Onlar bomba seslerinin içinden çıkıp geldi şu anda evlerinde sanki oturmuşçasına çizgi film izliyorlarmış gibi görünümleri var. Bu da mutluluk verici” dedi.

HEM KAÇIŞI HEM MÜCADELEYİ İZLİYORLAR

Yaklaşık 20 gün önce Suruç’a ailesi ile birlikte gelen 12 yaşındaki Kobanili Nuriz Bedirhan en çok evin yaramaz kedisi olan Tom ve onunla aynı mekanı paylaşan ev faresi Jerr’inin hayatta kalma mücadelesini izlemeyi sevdiğini belirtti.

Akranları gibi okula gidememekten yakınan 13 yaşındaki Kobanili Mustafa Abdullah da gösterimlerinin yapıldığı çizgi filmleri arasından en çok Dünya'nın buzla kaplanmaya başladığı dönemde, Buzul Çağı’nda, bir mahmut, bir kılıç dişli kaplan, bir miskin ve bir bebeğin, buzdan kaçış hikâyesini konu edinen Buz Devri’ni izlediğini dile getirdi. 

ALEV HAMİTOĞULLARI - SERHAT DEMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Buz Devri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title