Haberler

Kobani'ye Gidecek Peşmerge Güçleri Yola Çıktı

Güncelleme:

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Kobani'ye göndereceği Peşmerge güçleri Erbil'den yola çıktı.

AFP ajansı, 150 Peşmerge'nin Irak'ın kuzeyindeki üsten ayrıldıklarını bildirdi. Ajans, Kürt bir askeri yetkiliye dayandırarak verdiği haberinde 80 Peşmerge'nin Türkiye üzerinden karadan geçeceğini, geri kalan 72 Peşmerge gücünün de havadan geçiş yapacağını bildirdi.

BAKAN "HER AN OLABİLİR" DEMİŞTİ

Bu bilgi gelmeden kısa bir süre önce de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişi konusunda siyasi olarak bir sorun bulunmadığını ve geçişlerin her an olabileceğini söylemişti.

Bakan Çavuşoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer vermişti::

"Şu anda siyasi olarak bir sorun yok. Geçişlerin yapılması konusunda da bir sorun yok. Her an geçişler olabilir. ÖSO'nun Kobani'ye geçmesi konusunda PYD ile ÖSO arasında, kendi aralarında bir mutabakat sağlandı. Bu konuda da bir sıkıntımız yok. Türkiye de bu konuda gereken yardımı yapacaktır."

SİLAH SEVKİYATI DA BAŞLADI

Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nden Rojava'nın Kobani kentine askeri teçhizat sevkiyatının da başladığı bildirildi.

ROKETATAR, UÇAKSAVAR VE TOP MERMİLERİ

Rûdaw'ın bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Kobani'ye gidecek olan peşmergeler, Katyuşa roketatarların yanı sıra yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve 120, 150, 155, 57, 81 ve 82'lik topları kullanacağı öğrenildi.

Gönderilecek teçhizatlar arasında askeri araçların yanı sıra, ambulansların da yer aldığı gelen bilgiler arasında. Rûdaw'a konuşan üst düzey bir yetkili, peşmergelerin Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan hareket edeceğini, silahların ise karayoluyla gönderileceğini kaydetmişti.

PEŞMERGE KOMUTANI: SÜRE UZATILABİLİR

Peşmerge Komutanı, Kobani'ye gidecek peşmerge grubun ilk etapta 3 ay kalacağını, gerektiğinde de bu sürenin uzatılacağı kaydetti. Peşmerge Güçleri'nin Kobani'ye gidişini Rûdaw'a değerlendiren Zaho Askeri Okulundan Albay Mesud Muhammed, peşmerge grubun koalisyon güçleri ve Türkiye'nin bilgisi dahilinde Kobani'ye geçmesinin önemli olduğunu ve peşmergenin prestijine olumlu etki edeceğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Kobani Erbil Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (43)

dikkat:

türkiye buna kesinlikle müsade etmemesi lazım kobani ikinci israildir ve çok tehlikeli silahlar getiriliyor hava araçları uçak savarlar vs bunların önünü almak çok zor olur kobani bir pkk kampıdır amerikan oyunlarına gelmeyelim

42
32
yanıtYanıtla
cip:

kurdistan bolgesi? ben bu bolgeyi google earth''de goremedim?

56
6
yanıtYanıtla
cip:

Bizim, Kürt vatandaşlarımız ile bir alıp veremediğimiz yok. Türkiye’de 13 milyon Kürt vatandaş var. PKK’nın meclisteki kolu ne kadar oy alıyor? 2 milyon 800 bin. Bu kadar basit. Neyin iddiasını yapıyorsunuz? Kaldı ki Güneydoğu’da PKK halkı tehdit etmese onu da alamazlar

43
4
yanıtYanıtla
TIPI TIP:

gebersinler banane ya baska haber yokmu ISID BEKLE KEKLIKLER GELIYORMUS

22
14
yanıtYanıtla
Urfa Viranşehir:

Yaşasın Kürtlerin birliği ey türkler hani o kadar türk ölüyor ırakta suriyede neden bi el uzatmıyorusunuz kardeşleriniz ölüyor :)

16
16
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

şu faşist ırkcı arkadaşlara seslenıyorum nıye zorunuza gıdıyo kurdler bırleştı nıye bukadar gucunuyonuz

17
14
yanıtYanıtla
cip:

Bizim, Kürt vatandaşlarımız ile bir alıp veremediğimiz yok. Türkiye’de 13 milyon !Kürt vatandaş var. PKK’nın meclisteki kolu ne kadar oy alıyor? 2 milyon 800 bin. Bu kadar basit. Neyin iddiasını yapıyorsunuz? Kaldı ki Güneydoğu’da PKK halkı tehdit etmese onu da alamazlar,

19
12
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

TÜRKLER NEDEN KÜRT KARDEŞLERİNE KİN BESLER EN KISA CEVAP HİÇ BİR HALT YEMEDİKLERİNDEN DOLAYI YASOSOYALMEDYADAN YAZARLAR YADA ARKA KAPILARDAN HA YÜREK OLDUMU EN AZ 1000 KİŞİOLMALRILAZIMKİ BAĞIRSINLAR

20
10
yanıtYanıtla
rauf:

isid kobaniye stadyum yapacakmis

25
2
yanıtYanıtla
44:

arkadaslar biliyormusunuz ben dünyanin bir cok ülkelerine gittim, gezdim, asagi yukari hic bir ülkenin milleti türkleri sevmezler, neden biliyormusunuz, kendilerini dev aynasinda görüp de hic bir baltaya sap olamadiklari icin, hic kimse bunlarii kaleyee Almaz, bunlar ne yaparrrr sadeceeee itt gibiiii havlarlarrrr

18
5
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title