Haberler

Kobani'de Dengeler Değişiyor

Güncelleme:

Koalisyon güçlerinin dün 21 hava saldırısı düzenlediği Kobani'de YPG güçleri, kentin en önemli mevzilerinden Til Şeir tepesini geri aldı.

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının iki gündür yoğun bombardıman yaptığı Kobani'de YPG güçleri IŞİD'e kaybettiği mevzileri bir bir geri almaya başladı. Koalisyon güçleri de dün Kobani çevresine 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Doğu, Güney ve Batı cephesindeki ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, kentin dış çeperlerine doğru itiliyor.

Milliyet'in görüntülediği Til Şeir tepesi de YPG'nin eline geçti.

DENGELERDE GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞİŞME

30 gündür kuşatma halindeki Kobani'de dengeler gözle görülür biçimde YPG lehine değişmeye başladı. Kobani sınırındaki köylerden çatışmaları gözlemleyen Milliyet ekibi, geçen hafta IŞİD'in eline geçen kritik bazı noktalarda YPG bayraklarının yükseldiğine tanık oldu.

BOMBARDIMAN ARALIKSIZ DEVAM ETTİ

Kobani'ye yakın köylerden de rahatlıkla gözlemlenen bombardıman, dün sabahtan beri aralıksız devam etti. IŞİD'ın kenti kuşatmasının 29'uncu gününde, YPG birlikleri kent merkezindeki stratejik bazı noktalar ve kentin batısındaki Til Şeir tepesini ele geçirdi. Sabah 05.00 sıralarında koalisyon uçakları buradaki IŞİD mevzilerine yönelik ağır bir bombardıman yaptı.

HER İKİ TARAF İÇİN DE KRİTİK ÖNEME SAHİP

Koalisyon güçleri dün Kobani ve çevresinde 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Hemen ardından tepeye doğru ilerleyen YPG, Til Şehir'i ele geçirdi. YPG'nin diktiği bayrak da çıplak gözle Yumurtalık köyünden görüldü. Til Şeir tepesi, Türkiye-Suriye sınır hattına hâkim olması ve gidiş-gelişleri kontrol imkanı verdiği için iki taraf için de kritik öneme sahip. Nevroz tepesi gibi IŞİD'in geçen hafta bayrak diktiği bazı tepelerde ise IŞİD bayrakları indi. Civar köylerden rahatlıkla gözlemlenen çatışmalar bombardımanı hemen takiben uçaksavar, tank ve roket atışlarıyla kesintisiz devam etti. Çatışmaların şiddeti ve yoğunluğu, kentte hala hatırı sayılır ve güçlü bir IŞİD varlığının devam ettiğini gösterdi.

ABD bombardımanına karşı farklı taktikler geliştiren ve ufak gruplara ayrılan IŞİD, kentin Doğu, Güneybatı ve Batı kesiminden kenti zorlamaya devam etti. IŞİD'e Rakka, Cerablus, Minbiç ve Tel Abyad'dan takviye birlikler geldiği iddia
edildi.

BİR İNTİHAR SALDIRISI DAHA

IŞİD'in iki gün önce yaptığı gibi dün de Doğu cephesinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediği öğrenildi. YPG kaynakları, dünkü intihar saldırısının etkisiz hale geldiğini ve hemen ardından çıkan çatışmalarda dokuz IŞİD'linin öldüğünü iddia etti. YPG, dün de Mürşitpınar sınır kapısındaki hâkimiyetini sürdürdü ve IŞİD'in saldırılarını şehrin içinden püskürtmeye devam etti.

64 PYD'Lİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Bu arada Türkiye sınırına geçerken yakalanan ve PYD'li olduğu gerekçesiyle altı gündür alıkonan 64 kişi de dün Mürşitpınar'dan sınır dışı edildi. Aralarında bazı sivillerin de olduğu grup, bir süredir Suruç'ta kapalı spor salonunda gözaltındaydı.

5 BİN 400 KİŞİ IRAK'A GEÇTİ

Kobani'deki çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler Irak'a geçmeye başladı. Birleşmiş Milletle Mülteciler Yüksek Komserliği'nin (UNHCR) resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre son 72 saatte Türkiye'den Irak'a geçen Kobanili sayısı 5 bin 400'ü aştı. UNHCR açıklamasında, Kürt yetkililerin, kaçakçılar tarafından 250 dolar ödemeye zorlanan mülteciler için geçişleri kolaylaştırmak amacıyla İbrahim Halil sınırını açtıkları belirtildi. Kuzey Irak'a geçen Kobanili Kürtler Dohuk kentinde kendilerine barınak arıyor. Yüksek Komiserliğin tahminine göre, Kobani'den 10 - 15 bin arasında Suriyeli Kürt'ün önümüzdeki günlerde Irak'a geçmesi bekleniyor. Irak'ta halen büyük çoğunluğu Kürt bölgesinde olmak üzere 214 bin Suriyeli mülteci barınıyor.

ŞAŞIRTMA TAKTİĞİ

Sokak savaşlarının devam ettiği Kobani'de, uçakların son günlerde Türkiye sınırına yakın noktalarda hedef aldığı atışlar Türkiye'den de görülüyor.

IŞİD militanları, son günlerde artan hava saldırılarından korunmak için ilginç bir yönteme başvurdu. IŞİD militanları, artan hava saldırılarından korunmak için farklı noktalarda sık sık lastik yakıyor. Bu şekilde hem YPG güçleri, hem de savaş uçaklarının şaşırtılmaya çalışılıyor. (Kaynak: Namık Durukan/Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milliyet Türkiye Kobani Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (51)

FIRAT HABER:

İŞ-İT LERİ KOBANİDEN ÇIKABİLİRSE ASLA BİR DAHA KÜRTLERE SALDIRMAYACAKMİŞ. . . . . . KÜRTLER ŞİİLERİ DE TÜRKMENLERİ DE YEZİDİLERİ DE HİRİSTİYANIDA O BÖLGEDE KORUMAYA YEMİN ETMİŞ. . . . . KÜRT GENÇLERİ AKIN AKIN SAVAŞA GİTTİ. . . . HER BIJİ KOBANİ

193
136
yanıtYanıtla
SAMSUNLU55:

bakın bakalım yeryüzünde bu güne kadar gerlilla hiç bir savaşı kaybetti mi. gerlilla hep kazandı hep kazanacak. hele ki dağda ve sokak çatışmasında keklik gibi avladılar iit leri

153
74
yanıtYanıtla
serhıldan:

lıxe lıxe

149
33
yanıtYanıtla
sdf:

Abd ve yandaşları ülkemiz terörle mücadele ederken bu kadar yardım etmemişti. Demekki pkk ve pyd iyi veriyor abdeye. adamlar kucağından inmiyor. o da ne var ne yok yardım ediyor. İnşallah ülkemiz de aklını başına devşirir de bunlara taviz vermez. . .

93
70
yanıtYanıtla
davlat al islam:

Pekaka kefereleri şunu unutmayın şimdillik Amerikan babanız sizi kurtarmış olabilir fakat şuda bir gerçekki yeni komşunuz artık biziz bundan sonra çayınızı içmeye geleceğiz bunuda sakın unutmayın rahat yok bundan sonra size

64
82
yanıtYanıtla
alii:

merak etmeyin amerika ve israil size yedirmez o petrol kokan toprakları. . .

65
4
yanıtYanıtla
gundi:

değişen hiçbirşey yok ışidin başındaki komutanların çoğu askeri deha diyebileceğimiz komutanlardan oluşuyor bu bir taktik asıl savaş yeni başlıyor bundan sonra bu coğrafyanın müslüman halklarına hainlik eden hain kürtler düşünsün

23
29
yanıtYanıtla
ANADOLULU:

İŞİD DENEN ZORBA ÖRGÜTÜN ADI '' İBLİS-ŞEYTAN-İBNE DAYANIŞMASI''

46
5
yanıtYanıtla
Borazani:

Işid tüm ırakı alacak. Kobani de alınacak. Koalisyon bombardımanı da bir yere kadar sürer. Işidin gelecek hamlesi çok ani olacak

25
24
yanıtYanıtla
suruçlu:

kürler olmasa hiz bi hiçsiniz bu ülkeyi kürtler koruyor kürtler olmazsa sizler işid gibi olurdunuz laikliğin temeli kürtlerdir

23
21
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title