Haberler

KKTC'den Arızalanan Geminin Personeline Yardım

KKTC Limanlar Dairesi, arızalandığı için Gazimağosa Limanı’nda demirleyen özel bir denizcilik şirketine ait Togo bandıralı ORSA isimli gemi çalışanlarına acente aracılığıyla gereken yardımın yapıldığını açıkladı.

KKTC Limanlar Dairesi, arızalandığı için Gazimağosa Limanı'nda demirleyen özel bir denizcilik şirketine ait Togo bandıralı ORSA isimli gemi çalışanlarına acente aracılığıyla gereken yardımın yapıldığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı, basında yer alan " Azerbaycan'dan işlemek için adaya gelen denizcilerin gemileri bozulunca KKTC'de mahsur kaldılar" haberleri üzerine açıklama yaptı. Limanlar Dairesi'nin yetkilerini aşarak gemideki işçilere gereken yardımı yaptığı, su ve gıda yardımında bulunulduğu, bozulan jeneratörün tamir edildiği belirtildi. Açıklamada, "Acente aracılığı ile gereken yardım yapılıyor. Acentenin bu gemi için yaptığı masraf ise 50 bin doları geçti" denildi.

Türkiye'de bulunan işverenin çalışanlarla ilgilenmediği ifade edilen açıklamada, mürettebatın ülkelerine gönderilmesi için Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği ile temasa geçileceği belirtildi. - GAZİMAĞOSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ulaştırma Bakanlığı Azerbaycan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title