Haberler

KKTC'de Cumhurbaşkanı Seçimi (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sandık Kurulu- Oy kullanılan paravanlar- Oy kullananlar- Çocuğuyla oy kullanmaya gelen seçmen -KKTC'de cumhurbaşkanı seçimi- Kıbrıs Türk halkı, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor KKTC'de seçmenler, ülkenin yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitmeye başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sandık Kurulu- Oy kullanılan paravanlar- Oy kullananlar- Çocuğuyla oy kullanmaya gelen seçmen -KKTC'de cumhurbaşkanı seçimi- Kıbrıs Türk halkı, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor KKTC'de seçmenler, ülkenin yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitmeye başladı.Seçimde beşi bağımsız yedi aday yarışıyor. Adayların cumhurbaşkanı seçilebilmesi için oyların yüzde 50'sinden bir fazlasını alması gerekiyor. Adaylardan hiçbiri bu oy oranına ulaşamazsa seçim ikinci tura kalacak ve 26 Nisan Pazar günü en çok oyu alan iki aday arasında yeniden seçim yapılacak.Seçimlerde, iki partinin desteğini alan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve bir dönem Kıbrıs müzakerelerinde Türk tarafının müzakerecisi olan Kudret Özersay bağımsız, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Güçler'in (CTP-UG) adayı olarak yarışıyor. Mustafa Onurer seçimlere Kıbrıs Sosyalist Partisi'nden katılırken, Mustafa Ulaş, Mustafa Akıncı ve Arif Salih Kırdağ bağımsız aday olarak giriyor. Yeni cumhurbaşkanı beş yıl boyunca görev yapacak. Saat 08.00'de açılan sandıklar saat 18.00'de kapanacak, ardından oy sayımına geçilecek. Resmi olmayan seçim sonucunun saat 22.00'de açıklanması bekleniyor. Seçim Yasası uyarınca saat 19.00'a kadar sonuçlara ilişkin yayın yapılamayacak, 19.00-21.00 saatleri arasında YSK'dan alınacak sonuçlar duyurulabilecek ve 21.00'den sonra yayın yasağı kalkacak. KKTC genelinde 176 bin 916 seçmen, 693 sandıkta oy kullanacak. Seçmenlerden 55 bin 763'ü Lefkoşa'da, 45 bin 992'si Gazimağusa'da, 35 bin 397'si Girne'de, 20 bin 809'u Güzelyurt'ta, 18 bin 951'i ise İskele ilçesinde sandık başına gidecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kudret Özersay Derviş Eroğlu Sibel Siber Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title